F4 onnodig onderuit tegen Desto F4

Omgeven door een waterige mist werd er vandaag afgereisd naar Sportpark De Vryheit alwaar om half tien de aftrap tegen Desto werd genomen. Doordeweeks was er nog een oefenpotje gespeeld tegen de F6 welke met goed gevolg werd afgesloten. Hierdoor gesterkt werd er met goede moed gestart. Maar het gezegde “resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” bleek al snel uit te komen. Waar Desto de bal goed rond liet gaan, leken onze jongens hiervan onnodig onder de indruk.

Al snel werd dan ook het eerste doelpunt gescoord door Desto met een lobje waarbij het zicht van de keeper enigszins belemmerd werd. Bij tijd en wijle kwam FC Breukelen wel onder de druk uit, maar doordat de verdediging van Desto stond als een huis, werden de aanvallen vakkundig afgeslagen. Zo kon het dat de tegenpartij uiteindelijk, met bijna identieke goals, maar vooral door slimmer voetbal uitliep naar een 4-0 voorsprong bij rust.

Getracht werd om in de rust de neuzen dezelfde kant op te krijgen en met name de nadruk te leggen op het jagen op de bal en de felheid die de laatste weken juist zo aanwezig was. Helaas kon ondanks een aantal mooie scrimmages voor de goal met dito reddingen niet voorkomen dat Desto verder afstand nam. Had FC Breukelen dan helemaal niets in te brengen? Jawel, met een aantal mooie rushes vanaf het middenveld tot voor het doel werden pogingen ondernomen om de nul van het bord te krijgen. Echter zij strandden in schoonheid of op de keeper. Moegestreden werd er uiteindelijk afgefloten met een 10-0 eindstand welke gezien het spel en de vechtlust van de voorgaande weken onnodig was.

Volgende week spelen wij voor de beker tegen Victoria F7 een wedstrijd zonder lading daar beide ploegen uitgeschakeld zijn. Op 30 november volgt ‘de’ wedstrijd tegen PVC F3 die uitmaakt wie de rode lantaarn aan het eind van het jaar draagt.