Prachtige doelpunten bezorgen FC Breukelen 2 broodnodige zege

2.jpg
zuidvogels.jpg
Wekenlang bleef het tweede team verstoken van punten en zakte men steeds verder weg op de ranglijst. Soms door pech, maar ook door een gebrek aan kwaliteit in een aantal wedstrijden. De inbreng van de jongens die om wat voor reden even afvallen bij het eerste, is van zeer grote waarde omdat zij de rest op sleeptouw kunnen nemen. Vandaag konden we daarom gelukkig beschikken over Lars van der Post en Roy Hom.

De slechte resultaten van de afgelopen weken bleven ook niet zonder gevolgen voor de rest van de opstelling. In de testwedstrijd van Jong Breukelen van afgelopen dinsdag konden Danijel Mahmutovic en Sebas Jansen voorin al wennen aan elkaar en speelde Nino Scheenhart voor het eerst op de nummertienpositie. Deze wedstrijd gaf zoveel vertrouwen, dat deze drie spelers ook in de competitiewedstrijd tegen De Zuidvogels aan de aftrap begonnen. Ook aan de rechterkant een wijziging. Waar Lars Dieperink een positie doorschoof naar het middenveld, maakte Kelle van Schaik zijn competitiedebuut als basisspeler op de rechtsbackpositie.

FC Breukelen wilde de wedstrijd al in een vroeg stadium beslissen en probeerde snel druk te zetten op de opbouw van h.s.v. De Zuidvogels. En hoewel De Zuidvogels steeds de voetballende oplossing bleef zoeken, zorgde de druk van FC Breukelen voor een aantal grote doelkansen. Lars van der Post scoorde 1-0 uit een prachtige vrijetrap en Maikel Goossens kopte geweldig in de verre hoek uit een voorzet van Danijel Mahmutovic. Lars Dieperink kopte van twee meter de bal nog over het doel en Lars van der Post schoot nog een penalty op de paal. Ook een goede aanname van Danijel Mahmutovic in de zestienmeter, waardoor hij vrij voor de keeper kwam te staan, werd niet gepromoveerd tot een doelpunt. Waar een 4-0 of 5-0 ruststand op het bord had kunnen staan, bleef de teller nu op twee steken.

In de rust werd er op gehamerd om niet te consolideren, maar snel op zoek te gaan naar de 3-0 voorsprong. De Zuidvogels kwam echter goed uit de kleedkamer en scoorde al snel 2-1. Zou het dan weer misgaan? Onder aanvoering van debutant Nino Scheenhart (eerstejaars A-junior) en de sleurende Daniel Mahmutovic (dit seizoen normaal spelend voor het derde team) werd de aanval gezocht. Aanvoerder Maikel Goossens brak door op rechts, leverde een mooie voorzet af bij de tweede paal waar spit Sebas Jansen met een snoekduik de 3-1 in de bovenhoek kopte. Normaal zou je zeggen: een doelpunt á la Bep Bakhuys, maar ja, wie kent deze speler nog …

Najman Rahmani viel direct hierna in voor Sebas Jansen en pikte gelijk zijn goaltje mee. Met deze 4-1 stand was het verzet van De Zuidvogels gebroken. De wedstrijd werd zonder problemen uitgespeeld en zo kon Dion Kooij ook nog een paar minuten meespelen na zijn operatie. De overwinning zorgde ervoor dat er weer vier ploegen onder FC Breukelen staan met nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop. De hele ploeg verdient een compliment voor de instelling en de wil om vooruit te voetballen. Er was een prima debuut van Kelle van Schaik op rechts en de gastspelers van de A1 (Nino) en FC Breukelen 3 (Danijel). Komend weekend is het team vrij en de week erop reist men af naar GVVV 2.

Pica’s hier! (bron: Henri Brilleman)

16 november 2013, FC Breukelen 2 - h.s.v. De Zuidvogels 2, 4-1 (2-0)

1-0 Lars van der Post

2-0 Maikel Goossens

2-1 Zuidvogels

3-1 Sebas Jansen

4-1 Najman Rahmani