FC Breukelen 1 morst twee dure punten

Waar vorige week de eerste helft een lust voor het oog was voor de neutrale toeschouwer en het de tweede helft genieten was voor de FC Breukelen-supporters, was het deze zaterdag precies andersom. FC Breukelen 1 mocht op het eigen sportpark aantreden tegen s.v. ARC uit Alphen a/d Rijn dat voor aanvang van de wedstrijd slechts drie punten minder had verzameld dan de thuisploeg en vorige week koploper LRC een nederlaag had toegebracht. Het was dus zaak om fris en scherp te starten op het zware speelveld.

FC Breukelen begon goed aan de wedstrijd wat al in de tiende minuut leidde tot de 1-0 voorsprong. Daniël Kops bracht de bal uit een afgeslagen vrijetrap bij Lucien Dors die uit de draai het net wist te vinden. In het half uur dat volgde, creëerde FC Breukelen diverse kansen en gaf het zelf weinig weg. Na 23 minuten verdubbelde Jack Castelijns de score uit een perfect getrapte corner van Tom Kalkhuis met een mooie kopbal in de lange hoek. Toen vervolgens Daniël Kops een schitterende steekbal van Jack Castelijns bekroonde tot de 3-0 voorsprong vijf minuten vóór rust, leek FC Breukelen een eenvoudige overwinning te gaan behalen.

Echter, vaak vallen er doelpunten in de laatste fase van een wedstrijd, zowel vóór als na de rust. Iets wat het tweede elftal (dat eerder op de dag 4-1 van Zuidvogels wist te winnen) dit seizoen al meerdere malen heeft ondervonden. Ook in de eerste klasse A zul je negentig minuten scherp moeten zijn, anders kun je makkelijk de deksel op je neus krijgen, en zo geschiedde. FC Breukelen liet de teugels vieren en verslapte collectief, waardoor het ARC weer terug in de, reeds gespeeld lijkende, wedstrijd hielp. De ploeg profiteerde in de laatste minuut van de blessuretijd van het eerste bedrijf en ook direct in de eerste minuut van het tweede bedrijf. Zo stond het 3-2 en was de wedstrijd weer helemaal open.

ARC zette een tandje bij dankzij de hoop op een goed resultaat die het van de thuisploeg weer gekregen had. FC Breukelen was de kluts af en toe kwijt en zo was het ook niet verwonderlijk dat de bezoekers de 3-3 konden aantekenen binnen tien minuten na rust. Cor ten Bosch besloot een dubbele wissel toe te passen om zo het spelbeeld in Breukels voordeel te doen kantelen. Deen van Embricqs en Djuric Winklaar kwamen in de ploeg voor Tom Kalkhuis en David van der Veld. Zowel ARC en Breukelen speelden vol op de overwinning, waardoor de wedstrijd erg mooi was voor het neutrale publiek.

Na 62 minuten stuurde Mitchell de Zwart zijn collega flankspeler Deen van Embricqs de ruimte in. Deen wist met zijn snelheid en actie de ARC-defensie inclusief doelman in de luren te leggen en tekende op fraaie wijze met een gestift balletje voor 4-3. Na deze voorsprong golfde de wedstrijd op en neer en creëerden beide ploegen verschillende kansen. Uiteindelijk viel er nog één doelpunt, helaas in het doel van FC Breukelen. Zo werd vijf minuten voor tijd de eindstand op 4-4 bepaald, over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar een 3-0 voorsprong mag men eigenlijk nooit weggeven.

Gevolg van de remise tegen ARC en de overwinningen van LRC en VVZ'49 is dat het gat met de twee lijstaanvoerders iets groter is geworden (nu twee punten achter LRC, vijf achter VVZ'49). Ook blijft de ploeg van coach Cor ten Bosch nog steeds in het zicht van naaste achtervolger Eemdijk; de voorsprong bedraagt slechts twee punten. De twee vandaag gemorste punten zijn dus best prijzig te noemen. Komende zaterdag 23 november worden er voornamelijk districtsbekerwedstrijden gespeeld. FC Breukelen 1 is echter uitgebekerd en daarom oefent de ploeg thuis tegen collega-zaterdageersteklasser WV-HEDW 1 uit Amsterdam. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

16 november 2013, FC Breukelen 1 - ARC 1, 4-4 (3-1)

Startopstelling

Sieuwerd Teerink; Mark den Hartogh, Roy Schaap, Rob van der Sluijs, David van der Veld; Mauro Franken, Tom Kalkhuis, Lucien Dors; Mitchell de Zwart, Jack Castelijns, Daniël Kops.

Wissels

Uit: David van der Veld, Tom Kalkhuis, Daniël Kops.

In: Djuric Winklaar, Deen van Embricqs, Lars van der Post.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van s.v. ARC. Klik hier voor groot aantal foto’s (bron: www.arc-foto.nl).

Foto’s hieronder: Nico van Stroe.