F5 in de wolken!

Afgelopen zaterdag was de F5 weer in de wolken! 6-1. Het begon ook letterlijk zo, met dichte mist moesten we vertrekken om te spelen tegen Hertha F2. De begintijd was vervroegd, zodat de meeste kinderen en ouders duf op de verzamelplek stonden. “Het moet niet gekker worden wat de tegenstander doet om van ons te winnen”, had de coach nog geschreven. Dezelfde coach had de grootste moeite om zijn warme bedje te verlaten en kon als ontbijt alleen nog maar een banaan scoren. Gelukkig was hij weer helemaal alert op het veld en coachte het team naar een grote hoogte, helemaal de wolken in!

Verheugd stond het team om 8.15 uur op het kunstgras klaar, het was toch even slikken dat wij naar het naast gelegen grasveld moesten! Kaplaarzen waren bijna nodig in het modderige veld. Na de wedstrijd was aan de shirts te zien dat er hard was gewerkt op het veld. Een vader genoot van het viezekontjesweer, de wasmachine kon weer aan de slag! De wedstrijd ging zeer voorspoedig. Het begon in een kluitje, maar al snel klaarde de lucht en werd een perfect positiespel ingenomen, gestuurd door de toen al schorre coach. De tegenstander werd van de mat gespeeld doordat jullie echt als team voor elkaar hebben gevochten zowel in de aanval (veel mooie passes) als in de verdediging (goede omschakeling).

Omar scoorde de eerste goal in de 15e minuut. In de tweede helft ging het goals regenen, Thijs pakte de tweede goal, Tim schoot drie minuten later een schitterende goal via de binnenkant paal, achterkant keeper! Tim en Omar hadden daarna nog twee mooie kansen die helaas niet werden verzilverd. Het team kwam nog even onder druk te staan door een tegengoal die, ondanks een mooie duik van Joost, niet kon worden tegengehouden. Een minuut later maakte Tygo na een lange sprint gelukkig de 4-1, waarna Abdullah met een mooie assist van Omar 5-1 maakte. Ryan schoot de kers op de taart, het werd zo uiteindelijk 6-1. Bijna iedereen had gescoord, Renée, Hayder en Imre zijn de ongekroonde spelers die ook voortreffelijk werk hadden verricht, de mooie eindstand is zeker ook aan hen te danken! Super gedaan, mannen en vrouw!