F1 geeft Desto F1 voetballes

Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek in Utrecht om tegen de F1 van Desto te spelen op het schitterende sportcomplex De Vryheit. We moesten spelen op echt gras dat voor ons weer een tijdje geleden was. Het begin van de wedstrijd was voor ons even zoeken en waren we nog niet scherp en kwamen vroeg op een 1-0 achterstand. Na die goal werden we wakker en trokken het spel naar ons toe en kwamen er voetballend steeds beter uit.

Eerst ging een goede mogelijkheid nog net naast, maar daarna werd een goed lopende aanval prima afgerond en de gelijkmaker op het bord gezet. We bleven druk houden en niet veel later kwamen we op een 1-2 voorsprong na een mooi afstandschot. Desto wist daarna te profiteren van de ruimte achter onze verdediging en 2-2 te maken. Dat was voor ons het sein om weer gas te geven en orde op zaken te stellen. Vanuit het midden werd prima de zijkanten opgezocht en de 2-3 kwam tot stand door een mooi stiftballetje over de keeper heen. Vlak voor rust maakten we 2-4 van dichtbij na goed voorbereidend werk.

De tweede helft zetten we het krachtsverschil ook om in doelpunten. In de fase vlak na rust speelden wij Desto helemaal dronken en kregen zij voetballes. Met prima combinatievoetbal en mooie goals liepen we snel uit naar een 2-7 voorsprong. Desto wist daarna weer iets terug te doen door 3-7 te maken. Na die tegengoal bleven we lekker tikken en de vrije man zoeken en kregen we genoeg mogelijkheden om een hoge uitslag neer te zetten. De teller stopte bij tien voor ons en had nog hoger kunnen uitvallen als we wat zorgvuldiger met onze kansen waren omgegaan. Een prima overwinning met uitstekend voetbal.

FC Breukelen komt op 1-1 en loopt juichend weg.

Joost van der Seijs legt aan voor een schot op doel.