F4 op de goede weg

Wederom onder een lekker herfstzonnetje stond de F4 al om kwart voor negen aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Maarssen F4. Na het redelijke resultaat tegen de koploper van vorige week was een ieder ervan overtuigd dat ook vandaag weer een fijne pot op de mat gelegd kon worden. Voor het eerst dit seizoen waren wij voltallig aanwezig en dit hield in dat eindelijk Jonathan, na een lange blessure, zijn opwachting maakte in de F4. Met de vaste as in het veld werd begonnen en iedereen deed weer zijn uiterste best.

Met een flink aantal aanvallen over en weer ontstonden diverse kansen aan beide kanten, maar die werden vakkundig gepareerd door de keepers soms met wat hulp van de spelers. Dan blijkt dat het gemis van een keeper vaak tot goals leidt. Maar niet vandaag, ondanks het soms een beetje trekkebenen, stond Jonathan zijn mannetje in de goal. En dan blijkt dat een echte keeper ook rust geeft in het veld hoe oud of jong de spelers dan ook zijn. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Het gebrek aan wedstrijdritme voor de keeper bleek slechts bij twee hoge ballen en hierdoor stond de F4 dan toch met 0-2 achter bij rust.

Het geloof in een goede afloop bleef aanwezig en na rust gingen beide teams verder met waar zij de eerste helft mee bezig waren. Het was leuk om te zien dat twee onbevangen ploegen vol op de aanval speelden. Via twee uitgespeelde kansen liep Maarssen uit naar 4-0. Toch bleven onze jongens de kansen zoeken en na een kwartier spelen kon Romijn 1-4 aantekenen met een bekeken schot langs de paal. Verder werd er niet meer gescoord en zo werd er met deze terechte stand afgefloten en aan de penalty’s begonnen. Uiteraard scoorden de vaste waarden weer hun penalty en zo bleek bij die reeks een 4-4 stand te zijn bereikt. Volgende week de zware uitwedstrijd tegen Desto F4.