Eerste winst F7 is binnen!

[
](/images/stories/2014/logos_fcb_teams/f7 (vsv).jpg) Wat er al een aantal weken zat aan te komen, is vandaag dan gebeurd. De F7 (oftewel de mini-F’jes) hebben de eerste drie punten te pakken. Dit seizoen zijn ze begonnen met een volledig nieuwe selectie. En vanaf de eerste trainingsdag straalt het enthousiasme en het plezier van de groep af. Elke woensdag wordt er door een grote groep (elke week tussen de vijftien en twintig kinderen in de leeftijd van bijna 5 tot ruim 6 jaar oud) hard getraind om met heel veel plezier en vooral heel veel lol het spel een beetje onder de knie te krijgen.

De eerste wedstrijden was het duidelijk dat de meeste jongens nog een beetje moesten wennen aan het spelen van een voetbalwedstrijd. Onze mannen gingen met veel enthousiasme de eerste wedstrijden aan de bak. De tegenstanders waren net even wat ouder en hadden soms al een jaar voetbalervaring. Dat was terug te zien in de uitslagen van de wedstrijden. Maar al vanaf de eerste wedstrijd wisten we de penalty’s te winnen. De vlammende linker van Stan, het strakke schot van Lieuwe in de hoek, het sterke keeperswerk van Kik en Huub, het bekeken schot van Robin. Iedere week zag en zie je alle jongens vooruitgaan. Ook in de wedstrijden kwamen we steeds vaker op de helft van de tegenstander en iedereen kon voelen dat het eerste velddoelpunt eraan zat te komen.

En toen werd het 2 november, de legendarische uitwedstrijd tegen De Vecht F8. Om 8.45 uur werd er afgetrapt en vanaf de aftrap wisten we de tegenstander onder druk te zetten. Onze mannen creëerden een paar goede kansen. En na een minuut of acht was het zover. Stan knalde met zijn magische linker de bal snoeihard in de hoek en de keeper was volstrekt kansloos. Het eerste doelpunt van de competitie was gemaakt en alles wat FC Breukelen was ging volledig uit zijn dak. Maar De Vecht liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd. Door goed verdedigend werk van met name Abe, Roy en Huub, de vliegende tackels van Max en sterk keeperswerk van Kik wisten we de voorsprong een paar minuten vast te houden. Maar tot twee keer toe moesten we toch een goal incasseren en gingen we met een 2-1 achterstand de rust in.

Na een paar bemoedigende woorden en tactische aanwijzingen van coach Jean-Paul in de rust en vooral door de magische limonade van s.v. De Vecht gingen we de tweede helft furieus van start. We knokten voor iedere meter en onze jongens wilden de eerste overwinning pakken. Met vuur in de schoenen ging iedereen het duel aan. Huub ging in de goal, Abe en Kik werden achterin de sloten op de deur. Roy, Julian Finn, Jack en Max gingen fel ieder duel aan, waardoor we snel in balbezit kwamen. Robin, Lieuwe en Stan wisten elkaar in de aanval steeds beter te vinden en we kwamen steeds dreigender in de buurt van de goal. Uit een voorzet van Lieuwe schoot Julian Finn met zijn steeds beter wordende rechter eerst nog op de paal, maar een doelpunt kon niet uitblijven.

Uit een scrimmage voor de goal viel de bal voor Stans linker en hij haalde hard uit: 2-2. Dit was voor onze jongens nog niet voldoende. Ze wilden meer en gingen op zoek naar de overwinning. En die kwam dan ook volledig verdiend. Met een geplaatst schot in de rechterhoek maakte Stan 2-3 en de eerste drie punten waren binnen. De afsluitende penaltyserie eindigde in een 3-3 stand, waarbij opviel dat alle jongens steeds beter gaan schieten. Na afloop van de wedstrijd ging iedereen volledig uit zijn dak en de jongens werden getrakteerd op een volledig verdiend zakje chips (grote dank aan de ouders van Kik). Jongens, we zijn trots op jullie!