Goede pot van F4 tegen Elinkwijk F4

Onder goede omstandigheden stond vandaag de wedstrijd tegen Elinkwijk F4 op het programma. Het was een lekkere zaterdag om te voetballen en de temperatuur en weersomstandigheden werkten ook mee. Zo was het dat om kwart voor tien de wedstrijd afgetrapt werd. Het leek aanvankelijk een mooie wedstrijd te worden met kansen over en weer. Gelegenheidskeeper Dano liet zien dat hij zich steeds beter thuis voelt onder de lat en had een aantal goede reddingen op de diverse inzetten van Elinkwijk.

Aan de andere kant was het door het snel op en neer golvende spel ook de keeper en enkele spelers van de tegenpartij die een aantal malen redding brachten. Tot zover een leuke pot om naar te kijken en het leek er niet op dat hier de nummer één tegen de nummer elf van de ranglijst speelde. Na een minuut of tien kwam dé kans voor FC Breukelen. Via een goed opgezette aanval over links dook Tieme voor de goal op, maar zijn schot eindigde jammerlijk op de paal en uiteindelijk voor de voeten van Dylano. Helaas werd uit deze rebound niet gescoord en zo werd een unieke gelegenheid onbenut gelaten. Vanuit de tegenaanval die hieruit voortvloeide, kwam toch de verwachte tegengoal en stond FC Breukelen in plaats van 1-0 voor, 0-1 achter.

Het spreekwoordelijke schaap was over de dam en al snel liep de tegenstander uit naar een 3-0 voorsprong. Toch bood FC Breukelen goed tegenstand en zo kwam dan alsnog via Tieme, na weer een goed opgezette aanval, de tegengoal en stond het 1-3. Soms kan één speler echter toch het verschil maken. Zo bleef de handige voorhoedespeler van Elinkwijk moeiteloos uit alle hoeken en gaten op doel schieten, waardoor er uiteindelijk een 1-7 stand bij rust was bereikt.

Met een keeperwissel en een kleine omzetting werd aan de tweede helft begonnen. Opnieuw werd er geweldig hard gewerkt en het is fijn om te zien dat zonder meer iedereen vecht voor elke meter. Ondanks enkele goede reddingen van Deylano liep Elinkwijk rustig verder uit. Wanneer je maar vaak genoeg op doel schiet, gaat er vanzelf wel eentje in. Zo ook vandaag en ondanks de moedige strijd liep Elinkwijk uit naar 1-12. Nadat de goedleidende scheidsrechter bij deze stand affloot, vonden wij de schade beperkt tegen de koploper.

Met het nemen van de penalty’s weten onze jongens altijd wel raad. Waar Samuel, Levi, Romijn, Tieme Finn, Rogier en Deylano feilloos raak schoten, bleek de tegenstander eenmaal minder het net te laten bollen, zodat we hier in ieder geval wel de winst binnen hielden. Tijdens het schrijven van dit verslag bleek OSM’75 F4 zich te hebben teruggetrokken uit onze competitie ,zodat wij hierdoor puntloos onderaan staan samen met PVC F3. Wij zien dan ook met spanning de confrontatie tegen PVC tegemoet.