Winst en verlies voor B1 tegen DEM B2

Onder prima omstandigheden troffen we vandaag het laaggeklasseerde DEM B2 uit Beverwijk. Dat een klassering in deze competitie niet zo veel zegt, weten we inmiddels na het tegenvallende gelijke spel in Zaandam tegen Hellas, maar ook de verrassende overwinning van onze tegenstander van vandaag bij Stormvogels (1-3) deed de wenkbrauwen fronsen. We waren dus gewaarschuwd. De basisopstelling vandaag bestond uit Stan, Mels, Milan, Junior, Douwe, Roy, Michael, Nik, Tim, Olivier en Max. Wissels: Martijn, Rutger, Niels, Emin.

Er werd geconcentreerd begonnen en FC Breukelen had al snel een overwicht war resulteerde en een aantal doelrijpe kansen die helaas niet verzilverd konden worden. Achterin stond het vandaag erg goed en werden er nauwelijks mogelijkheden geboden voor DEM. Douwe, en Mels waren heer en meester op de vleugels en Junior en Milan de rotsen in het centrum. Na twintig minuten een zeer ongelukkig moment voor Tim Norbart. Onze nummer 10 werd in deze verder vriendschappelijke wedstrijd van achteren aangetikt en kwam zeer ongelukkig terecht. Zijn onderarm stond in een hoek van 45 graden en het was direct duidelijk dat dit foute boel was. Tim werd vervangen door Niels en onze jongens waren duidelijk even van slag door dit incident en het beeld van Tims arm. DEM kon echter ook niet echt een vuist maken …

Max vroeg om een wissel (last van z’n voet) en Martijn kwam erin. Hij kwam direct via een mooie combinatie oog in oog met de keeper, maar bleek nog niet helemaal warm gedraaid; in plaats van rustig de hoek uit te kiezen wilde hij het te mooi doen en knalde recht op de keeper. De volgende kans was echter wel raak; weggestuurd door Niels (prachtige steekpass) kon Martijn de klus deze keer (weliswaar via binnenkant paal) klaren en stond het in de 35e minuut 1-0. Een meer dan verdiende stand wat met wat meer precisie zeker een ruimere ruststand had kunnen zijn. Rust: 1-0.

De tweede helft begon ongewijzigd en even leek FC Breukelen te slap te beginnen. Een snelle goal van Olivier maakte echter duidelijk dat DEM vandaag geen kans zou hebben: 2-0, assist Niels. Rutger kwam erin voor Michael en Emin voor Olivier. FC Breukelen had de wedstrijd onder controle. De door Emin ‘versierde’ penalty werd foutloos door Roy afgewerkt en zo stond de eindstand 3-0 met nog een kwartier te gaan op het bord. De wedstrijd kabbelde naar het einde en zo kon de B1 vandaag weer drie punten toevoegen aan het totaal.

Door het verlies van VVC (3-5 tegen Hoofddorp) nam Hoofddorp de kop over en kroop FC Breukelen weer naar de tweede plek. Het staat erg dicht op elkaar en de onderlinge verschillen in gespeelde wedstrijden maakt het wekelijkse stuivertje wisselen bovenin spannend en leuk. Minder leuk is natuurlijk de voorlopige uitschakeling van Tim. Hij is gisteren meteen geopereerd en zit voorlopig aan de kant met z’n arm in het gips. We wensen hem heel veel sterkte en een voorspoedig herstel.

Volgende week zijn we vrij, a.s. maandag een oefenwedstrijd thuis tegen MSV'19 B1 uit Montfoort (aanvang 19.30 uur, verzamelen 18.30 uur), en we kijken of we volgende week nog een wedstrijd kunnen regelen.

26 oktober 2013, FC Breukelen B1 - DEM B2, 3-0 (1-0)

1-0 Martijn

2-0 Olivier

3-0 Roy (pen.)

Overige uitslagen

Stormvogels B1 - FC Amsterdam B1: 5-4; VVC B1 - Hoofddorp B2: 3-5; Hellas Sport B1 - CSW B1: 2-2; Hercules B1 - HBC B1: 3-5.