Meiden van D5M breken records

d5m.jpg
fcdeltasports95.jpg
Het weerbericht zat er dit weekend weer eens naast, zondag en maandag werd er herfststorm voorspeld, met harde windstoten. Wie echter zaterdagmorgen op veld 1 van Sportpark Boekdijk Oost aanwezig was, heeft gemerkt dat de windkracht daar al tot orkaankracht was toegenomen. Op Laura na waren we, ondanks de herfstvakantie, compleet. Ook smaakmaker Jenna was weer fit.

Het was al snel duidelijk dat de meiden van Delta Sports D9M de plaatselijke orkaan van FC Breukelen D5M niet kon weerstaan. De voornamelijk eerstejaars meiden waren in het geheel niet opgewassen tegen onze meiden. Tijdens de bespreking van de technische staf hadden wij dit natuurlijk al uit de resultaten van de tegenstander afgeleid. De dames uit Houten stonden ongeveer net zo veel doelpunten in de min als wij in de plus. Maar omdat onderschatting van de tegenstander een veel voorkomende fout in de sport is, hamerde wij er bij de meiden op om vanaf het eerste fluitsignaal lekker te gaan voetballen en vooral samen te spelen.

Het eerste fluitsignaal wat trouwens klonk uit de mond van de leider van de tegenpartij, die had aangeboden de eerste helft te willen fluiten. (Er was helaas weer geen scheidsrechter, de tweede helft heb ik zelf gefloten.) Donja bleek goed geluisterd te hebben, vanaf de aftrap stormde zij op naar het vijandelijke doel en binnen vijftien seconden lag de bal in het net. Ik weet niet of hierover binnen de club statistieken worden bijgehouden, maar volgens mij is dit een record. Daarna was het voornamelijk eenrichtingsverkeer en constant aftrappen na weer een Breukels doelpunt. Normaal gesproken ben

ik behoorlijk fanatiek en wil altijd winnen, nu vond ik het echter wel erg sneu voor de meisjes uit Houten. Het verschil was te groot. Niet goed voor de tegenstander en niet voor de ontwikkeling van onze eigen meiden. Ze probeerden zich aan de opdracht (overspelen) te houden, maar het breken van het record, de 19-0 van twee weken geleden, kreeg de meiden uiteindelijk toch in de greep. Ondanks dat we de speelduur iets hadden ingekort, wisten de meiden toch 21 goals te maken. Volgens mij ook een record.

Neem mij niet kwalijk dat ik niet weet hoeveel er door wie gescoord is, ons wandelend scorebord Wim heeft het weer bijgehouden, dus als je het wilt weten … Een prima prestatie natuurlijk weer van de meiden, maar in mijn hart hoop ik de komende weken op meer tegenstand, zodat we over straks opgewassen zijn tegen ‘het andere geslacht’ uit Kockengen. Dan zullen we moeten laten zien wat we waard zijn. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S.D.5.M., Albert den Ouden

PS Ik heb vernomen dat de MC1 het FC Hilversum MC1 heel moeilijk heeft gemaakt … (Uitslag 1-2, red.)