F1 wint bij DHSC en nestelt zich stevig in middenmoot

Afgelopen zaterdag moesten we uit spelen tegen DHSC F1. De meesten van ons hadden afgelopen vrijdag nog meegedaan aan een voetbaltoernooi bij SC Buitenboys in Almere en een keurige 9e plaats behaald van de 35 ploegen zonder maar één wedstrijd te hebben verloren. Complimenten aan onze jongens en speciaal bedankje naar Rowan en David die dit toernooi met ons meegedaan hebben. Dus met een toernooi van vrijdag nog in de benen gingen we een beetje stroef van start en moesten we even zoeken naar ons ritme.

Toch wisten we twee goede mogelijkheden te creëren, maar onze eerste kans ging voorlangs en de ander ging rakelings over het doel. Doordat we steeds vaker op hun helft voetbalden, gaven we automatisch ruimte weg. Hiervan profiteerde DHSC twee keer in de omschakeling en zo stonden we in een tijdsbestek van vijf minuten met 2-0 achter. We wisten snel onze rug te rechten en de aansluiting te forceren via een mooi afstandschot: 2-1. Daarna draaiden we DHSC flink de duimschroeven aan en de 2-2 was vlak voor rust dan ook een logisch vervolg.

De tweede helft waren we ook de betere ploeg, maar duurde het vrij lang voordat we op voorsprong kwamen want uit de vele mogelijkheden wisten we niet te scoren. Toch halverwege kwamen we op een dikverdiende 2-3 voorsprong door een mooi afstandschot over de keeper heen. Daarna kregen we genoeg mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen, maar de DHSC-keeper verrichtte zeer goede reddingen. Het bleef spannend tot het laatst. Vlak vóór tijd wisten we toch de bevrijdende 2-4 te maken na een goed uitgespeelde aanval. Een compliment aan de jongens die na een pittig toernooi van vrijdag nog de wilskracht hadden om een dag later weer volle bak te gaan en een zwaar bevochten overwinning uit het vuur te slepen.