FC Breukelen 3 zet knappe teamprestatie neer tegen Waterwijk 4

Na de zwaarbevochte zege tegen OSM'75 (1-0) van twee weken terug en de ruime bekeroverwinning tegen Hertha (0-6) van vorige week moest FC Breukelen 3 dit weekend op bezoek bij Waterwijk 4. De ploeg uit Almere had in zijn vier competitiewedstrijden zeven punten behaald en stond, mede door het scheve aantal wedstrijden in de competitie, op een derde plek. FC Breukelen heeft nog steeds te maken met veel blessuregevallen. Emiel, Dominique en Mick konden niet spelen en de niet geheel fitte Bob en Ward zaten als noodgeval op de bank.

Hierdoor was de opstelling een ware puzzel, maar de ploeg kon wel weer beschikken over de na blessures teruggekeerde Sander en Marcel. Sander stond zoals gebruikelijk op de goal, achterin speelden Gerard, Jesper, Sven en Philip. Het middenveld bestond uit Rick, Luuk en Danijel en de aanvallers waren Michael, Marcel en Irvin.

In een eerste helft waarin snel duidelijk werd dat FC Breukelen de scheidsrechter zeker niet mee zou krijgen, raakte Irvin tot overmaat van ramp na 25 minuten geblesseerd en werd vervangen door Patrick. Onverhoopt bleek dit min of meer een gouden wissel, want koud in het veld wist Patrick, weliswaar ietwat gelukkig, Danijel te bereiken die de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Vóór rust was er nog een grote kans voor Marcel, maar deze ging voorlangs.

In de rust gaf schoolmeester Luuk een ware donderspeech aan een als het ware groep makke lammetjes en hamerde erop dat de ploeg zijn mond moest houden tegen iedereen op en buiten het veld, behalve tegen de medespelers. FC Breukelen speelde de eerste helft namelijk meer tegen zichzelf dan tegen Waterwijk. Deze preek resulteerde binnen tien minuten na rust in een 0-3 voorsprong. Marcel scoorde uit de kluts na een corner van Danijel 0-2 en Luuk kopte, na een mislukte kopballen van Sven, uit een vrije bal van Patrick 0-3 binnen. Eén minuut later moest FC Breukelen de 1-3 incasseren, waardoor Waterwijk enigszins hoop kreeg.

Even leek het nog spannend te worden toen de thuisploeg een penalty kreeg, maar deze werd vakkundig gestopt door Sander. De hoop bij Waterwijk was gevlogen en via een benutte penalty van Sven en een doelpunt van Bob werd de uitslag bepaald op 1-5. Opmerkelijk te noemen is dat met het doelpunt van Bob inmiddels de gehele selectie dit seizoen heeft gescoord óf een assist heeft gegeven. Volgende week komt hekkensluiter NVC naar de Broekdijk Oost, aftrap 15.00 uur.

26 oktober 2013, Waterwijk 4 - FC Breukelen 3, 1-5 (0-1)