FC Breukelen 2 kansloos onderuit bij v.v. Montfoort 2

Dit seizoen werd tegen de verwachting in, voortvarend geopend en de eerste competitiemaand leverde maar liefst negen punten op. De maand oktober is echter desastreus verlopen en leverde geen enkel punt op, waardoor het team langzaam afglijdt op de ranglijst. Het lot van het tweede team is er vaak één van veel wisselende samenstellingen. En vandaag was het team kwalitatief niet opgewassen tegen een goed spelend v.v. Montfoort 2.

Op zeven plaatsen gewijzigd

Tijdens de eerste zes wedstrijden van de competitie kon het tweede over een redelijk vaste groep beschikken, omdat er bij het eerste elftal geen blessures en schorsingen waren en er ook bij het tweede team geen afvallers waren. Deze week was dit echter helaas anders, want het eerste elftal speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen Eemdijk en omdat een aantal spelers geblesseerd of afwezig was, schoven Roy Hom en Djuric Winklaar (beiden terug van langdurig blessureleed) door naar de eerste groep, evenals de van vakantie teruggekeerde Lars van der Post. Logische keuzes en daarom konden enkele spelers tijdens de midweekse oefenwedstrijd vast wennen aan hun eerste basisplaats. Een basis die uiteindelijk op zeven plaatsen afweek van de goede wedstrijd tegen WV-HEDW 2.

Na acht minuten wedstrijd gespeeld

Ondanks een goede voorbereiding, een bekende ondergrond (kunstgras) en een heerlijke voetbaltemperatuur was de wedstrijd al na acht minuten gespeeld. FC Breukelen opende zeer slap en verdedigde ondermaats. Snel balverlies in de achterhoede door een goed en vroeg drukzettend Montfoort en bijzonder slap verdedigen van de mandekkers zorgde voor zeker vijf mogelijkheden in de eerste minuten van de wedstrijd voor de aanvallers van Montfoort die zich heerlijk konden uitleven en slechts twee keer doel troffen in de eerste acht(!) minuten. Vlot combinerend liep Montfoort uit naar een 5-0 voorsprong bij de rust en FC Breukelen stelde hier helaas niets tegenover wat het vermelden waard was.

Ruggen recht

In de rust werd afgesproken niet te wisselen en juist met deze groep een afgang te voorkomen of te ondergaan. Immers, een 10-0 hing in de lucht. De organisatie werd wel iets omgezet en gelukkig lieten de mannen uit Breukelen het niet komen tot een monsteruitslag. Er werd nu beter verdedigd en de wedstrijd was meer in evenwicht, hoewel de overwinning natuurlijk al lang op het lijstje van Montfoort kon worden bijgeschreven. FC Breukelen scoorde tweemaal via David Rubens uit een vrije trap en een penalty en miste nog kansen via Najman Rahmani en Junior Tuininga. Ook Montfoort kreeg nog een handvol kansen, maar mede dankzij goed keeperswerk van Richard Brilleman scoorde Montfoort slechts één keer, waardoor de 6-2 eindstand werd bereikt.

Perspectief

FC Breukelen speelde de tweede helft 25% beter en Montfoort liet de teugels voor 25% vieren, waardoor de verschillen de tweede helft minimaal waren. Toch verdient het team uit FC Breukelen een compliment voor deze helft als het gaat om het mentale deel en liet men na een dramatische eerste helft zien over voldoende karakter te beschikken om een nog grotere uitslag te voorkomen. De vele wisselingen bleken te veel van het goede, maar voor de jonge spelers die vandaag hun eerste basisplek kregen, was het een goede les op (reserve)hoofdklasseniveau. Er is nog een weg te gaan, maar er zit rek in de meeste spelers die pas een halfjaar in de senioren spelen. Ook verwacht men deze week weer een aantal spelers terug als beide selectieteams zich gaan voorbereiden op de competitiewedstrijden van komende week.

Maand van de waarheid

Nu FC Breukelen is afgezakt naar de middenmoot, zal men de komende maand voldoende punten bij elkaar moeten spelen om bij de onderste plekken vandaan te blijven. De eerstvolgende drie wedstrijden speelt men tegen teams die ook in de middenmoot staan - Odin 2 en Zuidvogels 2 -, maar men begint zaterdag a.s. thuis tegen IJsselmeervogels 2; het team waar men in de bekercompetitie nog kansloos van verloor, maar dat in de competitie ook nog niet zijn draai heeft gevonden.

26 oktober 2013, v.v. Montfoort 2 - FC Breukelen 2, 6-2 (5-0)

1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 Montfoort

5-1 en 5-2 David Rubens