FC Breukelen 1 revancheert zich tegen v.v. Eemdijk 1

Na een week van rust door beker- en inhaalwedstrijden mocht FC Breukelen 1 zaterdag proberen de ingezette goede lijn door te trekken bij v.v. Eemdijk 1. Van tevoren was bekend dat dit elk jaar een van de lastigste, zoniet dé lastigste wedstrijden van het jaar is. Een vaak moeilijk bespeelbaar veld en een fysiek ijzersterke tegenstander bleken vaak te veel van het goede. Ook deze editie vormde daarop geen uitzondering.

De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken en drukte FC Breukelen in de eerste twintig minuten regelmatig naar achteren, zonder overigens echte kansen te creëren. Na een klein half uur spelen kwam Roy Schaap in het duel voor zijn man en kon opstomen over de as van het veld, waar hij de bal naar Daniël Kops speelde. Daniël wilde de bal op een fraaie wijze verlengen naar zijn collega voorin Jack Castelijns, maar door het hobbelige veld toucheerde hij de bal niet. Evengoed kwam deze bij Jack uit die zich vervolgens van zijn achtervolgers ontdeed en de bal netjes in de lange hoek achter de Eemdijkse keeper plaatste: 0-1 voor de bezoekers. Het doelpunt gaf FC Breukelen vertrouwen en hierdoor kwam de ploeg van Cor ten Bosch - naast hard te werken - ook meer aan voetballen toe. Tot aan de rust waren de bezoekers dan ook de bovenliggende partij.

Na de theepauze begon Eemdijk, zoals verwacht, fel aan het tweede bedrijf. FC Breukelen moest terug en had moeite om niet in het spelletje van de thuisploeg mee te gaan. Djuric Winklaar werd ingebracht voor Tom Kalkhuis om meer controle over het spel te krijgen en de ploeg weer te laten voetballen. Toch konden de Breukelaars niet voorkomen dat het vrij snel na de wissel 1-1 werd, wat gezien het beeld van de wedstrijd tot dan een terechte afspiegeling was van de verhoudingen binnen de lijnen. Direct na de gelijkmaker van de thuisploeg kreeg Breukelen een enorme kans via Mitchell de Zwart, maar de bal stuiterde op het lastige veld te hoog op, waardoor Mitchell de aanval helaas niet tot doelpunt kon promoveren. Het was wel een teken dat FC Breukelen niet naar sportpark De Vinken in Bunschoten was gekomen voor slechts een puntje. FC Breukelen wil zich weer boven in de eerste klasse A nestelen en daarvoor moest er van de huidige nummer 2 gewonnen worden.

Zo gingen de bezoekers meer naar voren spelen, kwamen ze regelmatig goed onder de druk uit en creëerde men een aantal kansen. Twintig minuten vóór tijd kreeg FC Breukelen een vrije bal buiten de zestienmeter, rechts van het doel. Waar een paar supporters uit FC Breukelen achter de goal zeiden: “Die is voor linkspoot David van der Veld, want rechts kan hij er nooit in”, dacht de huidige topscorer van de 1e klasse A Daniël Kops er anders over en plaatste de bal schitterend rechts om de muur heen in de korte hoek. Zo bracht hij met alweer zijn tiende competitiegoal zijn ploeg weer op voorsprong. Eemdijk zette in het laatste kwartier nog een tandje bij en ging steviger, maar fair spelen en probeerde de gelijkmaker te forceren. Op een paar hoge ballen voor de goal na kwamen de Breukelaars echter niet meer in gevaar. Zo werd na een paar minuten blessuretijd door de goed leidende scheidsrechter Augustin afgefloten en konden de punten sinds lange tijd vanuit Bunschoten mee naar Breukelen. De eerste seizoensnederlaag van de groenwitte ploeg uit Bunschoten was daarmee een feit.

Komende zaterdag 2 november speelt FC Breukelen 1 thuis tegen hekkensluiter Leerdam Sport'55 dat gisteren met slechts 0-1 moest buigen in de Leerdamse derby tegen hoogvlieger LRC. De wedstrijd tegen Leerdam Sport'55 begint om 14.30 uur.

26 oktober 2013, v.v. Eemdijk 1 - FC Breukelen, 1-2 (0-1)

0-1 Jack Castelijns

1-1 Klaas Bout (Eemdijk)

1-2 Daniël Kops