Spectaculaire bekeroverwinning E6

e6.jpg
sgraveland.jpg

Zaterdag 19 oktober zal altijd in onze geheugen blijven staan als de bekerthriller van het jaar! Op dit moment zitten we in een loodzware competitie en is het lastig om daar de winst te kunnen pakken. Alle hoop om in het bekertoernooi verder te kunnen komen! We waren zoals altijd goed voorbereid door onze trainers Bram en Stijn, want we moesten dan ook aantreden tegen de E6 van ’s-Graveland die een goede middenmoter is in de poule van de E5.

Zoals iedere wedstrijd en training begonnen we enthousiast aan de wedstrijd met een bijna voltallige selectie. Als vaste sluitpost voor de eerste helft stond Hidde in het doel met daarvoor Ruben als laatste man en daarnaast Stijn en Jasper als de roulerende en opkomende verdedigers. Als dynamisch en veelal goed storend middenveld stonden daar Johnny, Anicet, en in de voorhoede Jay en Binck. Helaas kon alleskunner Fosse deze wedstrijd er niet bij zijn omdat hij van keep tot spits inzetbaar is.

Het was meteen een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. De tegenstander leek net iets beter, maar door een enorme inzet en strijdlust van allen bleef het een geweldige enerverende eerste helft, zodat ook de (hulp)coaches bij de 0-0 ruststand (5-5 had ook gekund) even konden bijkomen. Gelukkig had Ron (verzorger) gezorgd voor wat toverdrank en een kleine versnapering (voor beide teams, dus we blijven sportief) en werd de strijd van beide kanten voortgezet. De verdediging onder aanvoering van Ruben met nu ook hulp van Hidde en als keeper nu Jasper gingen op de goede weg verder en bleven heel goed standhouden tegen soms een overmacht aan aanvallers. Het middenveld, bestaande uit Stijn, Johnny en Anicet, ons nieuw aangetrokken talent, bleef voor ieder bal strijden om de verdediging te helpen en om te zorgen dat Binck en Jay gevaarlijk konden worden.

Opnieuw kregen wij bij onze snelle uitbraken goede kansen met de snelle Binck en de ook altijd doelgerichte Johnny, maar helaas ging de bal net naast of was de keeper attent. Het spel bleef op en neer gaan en het wachten was op een doelpunt. Er kwamen heel veel goede en uitgespeelde kansen voor beide teams. Het leek er uiteindelijk op dat deze enerverende wedstrijd geen winnaar zou krijgen en dat deze 0-0 voor ons een geweldig resultaat zou gaan worden. Maar in de laatste seconden van de wedstrijd mochten we een corner nemen, waarbij de goed meegekomen Stijn zich perfect had opgesteld en de bal langs de keeper in het doel kon schieten. De uitstekend leidende scheidsrechter floot ook meteen voor het eindsignaal!

De blijdschap van iedereen was enorm en het gejuich zal nog ver buiten Breukelen te horen zijn geweest. Bij de penalties waren we even een keer niet de beste, maar de buit was al binnen. Zoals verwacht werden de spelers door de ouders extra beloond en kunnen we met z’n allen nog lang gaan nagieten van deze topprestatie die is geleverd door het gehele team.

2013-10-21_e6_teamfoto.jpg

De E6. Van links naar rechts:Jay, Ruben, Jasper, Anicet, Hidde, Stijn, Johnny, Binck en Fosse.