Ouders en dames van MC1, ik doe het één keer voor ...

mc1.jpg

csw.jpg
Het is eenvoudiger dan het lijkt (het gaat mij in ieder geval redelijk gemakkelijk af). Laat wat gedachten door je hoofd spelen vóór, tijdens en na de wedstrijd, en ga er zaterdagavond of op zondag een halfuurtje voor zitten. Ik doe het deze keer voor en ben benieuwd wie het volgende week overneemt. Zaterdagmorgen 19 oktober: de D5M is vrij en Nikki en dit keer ook Keshia (zij kon trouwens opvallend goed meekomen) hadden we weer voor een mooi bedrag verhuurd aan de MC1.

Vandaag de dames van CSW uit Wilnis op bezoek en er mocht op de prima bespeelbare, mooie grasmat van het hoofdveld worden gevoetbald. Ik ken nog niet alle, vooral ook nieuwe, meiden van het team, maar volgens mij ontbraken alleen Jasmijn en Lisa en daarmee ook een van de drie leiders. Op het laatste moment was ook de scheidsrechter nog op de site ingevuld. Of het toeval was dat dit een badmeester van ’t Kikkerfort was, of dat dit met de waterige foto’s van het sportpark afgelopen week te maken had, weet ik niet, hij floot in ieder geval prima. Leider Alfred nam het vlaggen voor zijn rekening en het wisselbeleid lag bij Bas. Daar waar ik moeite heb twee meiden uit elkaar te houden, heeft hij twee tweelingen in het team, al vind ik Shariva en Tabitha meer op elkaar lijken dan Lara en Karlijn, maar goed.

De meiden van de C gingen goed van start en eigenlijk speelde de gehele wedstrijd zich af op de helft van de tegenstander. Het is dat Martien Nikki met inschieten vuil had gemaakt, anders had het keeperstenue zo weer in de tas gekund. Als ik het allemaal goed heb gezien, nam Karlijn twee doelpunten voor haar rekening en was er een doelpunt van één van de tweelingen, Luna of Swaan, dat weet ik niet. Intussen had het publiek Wim Kragten bereid gevonden het scorebord aan te zwengelen, zodat er eind van de wedstrijd een echte 3-0 stand op het bord stond.

Hartstikke goed gedaan meiden, als de aanhoudende crisis de portemonnee van Bas maar niet te hard raakt, kunnen jullie elke week op de keeper of andere invaller rekenen. Deze week lekker herfstvakantie en donderdag gaan jullie lesgeven aan de meiden van FC Utrecht. Veel plezier daar en misschien tot zaterdag. En ouders, pak jullie nu de pen, de iPad of de laptop op? Het is een kleine moeite. Ik laat me verrassen volgende week …

Albert den Ouden