F4 bekert tegen s.v. Laren’99 F2

laren99.jpg
f4.jpg
Kom je al uit in een loodzware competitie waar onze jongens iedere week beter aan de start verschijnen en vechten voor wat zij waard zijn. Het gemis aan een echte keeper breekt ons op en scheelt iedere week een paar doelpunten. Hoewel de mannen op doel meer dan hun best doen, is het niet anders, maar het komt vanzelf goed. Zo gezegd een zware competitie en dan nog een bekerwedstrijd tegen een team uit een hogere klasse afwerken. In alle vroegte werd er afgereisd naar Laren waar tegen de plaatselijke F2 gespeeld werd.

Ondanks dat er twee klassen verschil is, trokken de jongens moedig ten strijde en werd er voor elke meter gestreden. Met Samuel de Bie en Finn Roovers als sloten op de deur was er aanvankelijk geen doorkomen aan. Toch werd ondanks de steun van het middenveld na een minuut of vijf voor het eerst gescoord door Laren. Vanaf een meter of 15 werd de bal snoeihard onder de lat geschoten. Niet in het minst in de war geraakt ging de aanval, vandaag gevormd door Levi Borgers en Tieme Meesters van FC Breukelen vrolijk verder met aanvallen. Helaas strandden de aanvallen veelal in schoonheid en Laren had door dat er met afstandsschoten wat te halen viel. Ondanks dat keeper Dano Elzenaar een aantal goede saves had, werd er uiteindelijk gerust met een 6-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Met de complimenten aan het hele team werd er nog een extra ruggensteun gegeven. Daarnaast nog de keeperswissel en zo werd de tweede helft gestart met Deylano Aipassa op de goal. Beide partijen gingen verder waar zij door het rustsignaal mee waren opgehouden. Strijdend ging FC Breukelen ten onder en ondanks de hulp van het middenveld, Romijn Heus en Thijs van Os aan zowel de voor- als de achterhoede, liep Laren gestaag uit. Deylano keerde bal na bal, maar had de pech dat ze net te hard werden geschoten, waardoor hij ze niet klemvast kon pakken. Deze in het veld terugstuitende ballen bleken telkens een prooi voor de spitsen van Laren die net even handiger bleken. Uiteindelijk blijkt dan dat het toch lastig voetballen is voor eerstejaars tegen tweedejaars F en zo vormt dit dan uiteindelijk het verschil. Ondanks een paar kansen voor Romijn en Tieme bleef de meer dan verdiende eretreffer uit en werd er uiteindelijk met 14-0 geëindigd.

Op verzoek van de spelers van FC Breukelen werden er nog penalty’s genomen en deze werden door Samuel, Levi en Tieme onberispelijk ingeschoten. Door deze uitslag is Laren ’99 door in de beker, wij zullen later in het jaar nogmaals in het bekertoernooi uitkomen tegen, alweer een zware klus, Victoria F7. Men of the Match: Dano, Deylano, Finn, Levi, Romijn, Samuel, Thijs en Tieme (in alfabetische volgorde).