D5M laat personeel poffertjeskraam verslagen achter

121016_md1_poffertjes3.jpg
Donderdagavond 17 oktober 2013 zullen ze bij poffertjeskraam van Van der Steen niet licht vergeten: de beide damesteams van FC Breukelen waren ‘in da house’ en dat hebben ze geweten. Na het gebruikelijke wachten in de rij - wat voor de meiden al lastig genoeg is - was er plek om tien meiden en vier begeleiders in een hokje van de poffertjeskraam te proppen. De meiden van de C1 waren op dat moment nog aan het trainen, dus de orkaan raasde nog maar op halve kracht en zelfs toen was het voor het personeel al niet meer mogelijk aan andere tafels bestellingen op te nemen, vanwege de geluidproductie van het damesgezelschap.

Vandaar de tactische zet van Martien, de meiden na elkaar poffertjes te laten eten. Toen de bestelling doorkwam, werd het snel rustig en kon de rest van de poffertjeskraam ook weer een normaal gesprek voeren. De poffertjes en de wafels waren zoals altijd weer prima. Onder het eten vroegen Chris, Debbie en ik onszelf met het zweet op ons voorhoofd af hoe we het gingen regelen met het afrekenen. Tot onze opluchting bood assistent-trainer Fenna aan de financiële afhandeling met de steeds meer overspannen ogende, naar vakantie verlangende poffertjesbakker op zich te nemen.

Eens kijken hoe zij dit oplost, dacht ik bij mezelf. Fenna had het echter helemaal onder controle, alles genoteerd, geld bij de meiden geïnd, afgerekend en wisselgeld in rolletjes munten ontvangen, zodat iedereen met een hand vol 10- en 20-centmuntjes exact werd terugbetaald. Het klopte als een bus, mijn complimenten!

Het was weer gezellig geweest. We namen afscheid voor een jaar, de verslagen poffertjesbakkers in een wolk van poedersuiker achterlatend. Ik heb niet achterom durven kijken om het gezicht van het personeel te zien toen het in de gaten kreeg dat er nog een meidenteam van FC Breukelen in de rij stond. Het is waarschijnlijk nog lang onrustig geweest in Park Boom en Bosch. Van der Steen, bedankt en tot volgend jaar. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S.D.5.M., Albert den Ouden