FC Breukelen 2 redt het net niet tegen koploper WV-HEDW

FC Breukelen 2 heeft zichzelf tekort gedaan tegen WV-HEDW 2, de koploper uit Amsterdam. Jammer genoeg is het eerste team van WV-HEDW in West 2 ingedeeld anders hadden de verenigingen die sinds een aantal jaren goede banden met elkaar hebben door de gezamenlijke hoofdsponsor ING, met zowel het eerste als het tweede team tegen elkaar kunnen spelen. WV-HEDW is één van de grotere seniorenverenigingen van Amsterdam en door de constante aanwas van studenten kan men meerdere selectieteams op de been brengen.

Ook FC Breukelen kon vandaag beschikken over een sterke selectie, want Lars van de Post werd vandaag nog eens toegevoegd aan het lijstje spelers uit de A-selectie die het tweede kwamen versterken. FC Breukelen begon geconcentreerd en geduldig aan de wedstrijd en WV-HEDW had moeite om een opening te vinden. FC Breukelen was scherp in de omschakeling en het was Najman Rahmani die na een jaar blessureleed zijn eerste basisplek beloonde met een verdiende 1-0 voorsprong. FC Breukelen creëerde hierna nog twee 100% kansen en had in deze fase een beslissende voorsprong moeten nemen.

De rust werd echter bereikt met de kleinste marge en dit kwam het team uit Breukelen de tweede helft duur te staan. Waar de wedstrijd de eerste vijftien minuten na rust nog in evenwicht was, kantelde het spelbeeld na twintig minuten in het voordeel van de gasten uit Amsterdam. Waar FC Breukelen slordig was geweest met de kansen, kreeg het vanmiddag een lesje in effectiviteit en scoorde de gastploeg drie keer binnen twintig minuten uit drie mooie aanvallen, waardoor men opeens tegen een 1-3 achterstand aankeek.

In deze fase was WV-HEDW duidelijk de betere ploeg en FC Breukelen verzuimde in deze fase om kort te dekken en de linies goed op elkaar te houden. Het gebrek aan scherpte en concentratie werd hierna gelukkig weer opgepakt en met de ingebrachte Sebas Jansen en Junior Tuininga schakelde men een tandje bij en brak er een hectische periode aan voor de goalie uit Amsterdam. Een penalty en een rode kaart brachten de Breukelaars nog terug tot 2-3 via Dawit - Kiki - Verseput, maar gemiste kansen van Maikel Goossens, Djuric Winklaar en David Rubens, allen diep in de blessuretijd, veranderden niks meer aan de stand.

WV-HEDW mocht zeker aanspraak maken op de overwinning en is iets verder dan FC Breukelen, maar met iets meer scherpte voor de goal had FC Breukelen minimaal een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen tegen de koploper, en dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

FC Breukelen is na een goede start afgezakt naar de zesde plaats. Over twee weken op 26 oktober speelt men de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Montfoort 2 dat kort achter FC Breukelen op de ranglijst staat. Om aan te blijven haken bij de bovenste ploegen zal men deze wedstrijd moeten winnen, maar met name om afstand te houden van de onderste plekken. Aankomende zaterdag 19 oktober geniet de spelersgroep van FC Breukelen 1 en 2 van een vrij weekend.

12 oktober 2013, FC Breukelen 2 - WV-HEDW 2, 2-3 (1-3)

1-0 Najman Rahmani