D5M-tornado neemt in kracht toe

sch44.jpg
d5m.jpg
Ondanks de vele regen op vrijdag kon er afgelopen zaterdag toch worden gevoetbald. Lang leve het kunstgras. Helaas was Jenna nog niet helemaal vrij van het ‘Ballotelli-virus’, maar verder reisden we op volle oorlogssterkte af naar SCH'44. We hopen dat Jenna er de volgende keer weer bij is. Na een mooie toeristische route door de polder kwamen we aan in het pittoreske Harmelen bij een gezellige dorpsclub. Het zonnetje kwam een beetje door, prima voetbalweer dus.

Er waren als altijd weer veel ouders meegereisd en ook Isabel was weer aanwezig met haar ‘batmobiel’. Respect voor de positieve instelling die jij uitstraalt tijdens je herstel, waar je toch behoorlijk wat geduld voor moet opbrengen. Na een goede warming-up onder leiding van aanvoerder Shariva werd de ‘achtvrouws’-opstelling doorgenomen. Hellen op doel, Shariva en Jamie onder leiding van Keshia achterin, Laura en Tabitha op het middenveld en Tessa met Donja voorin. Nikki begon in de wissel. Chris had ook deze week de resultaten van onze tegenstander onder de loep genomen en het moest kunnen vandaag volgens hem.

De eerste vijf minuten leek het daar echter nog niet op, want de dames van SCH'44 gaven goed partij en wij misten daarbij ook nog een terecht toegekende strafschop. Dit wordt geen walkover, zeiden we tegen elkaar. Toen echter het eerste doelpunt erin lag, was de ban gebroken en begon de D5M-tornado te draaien. We gingen met een stand van 0-9 aan het fruit beginnen, waar volgens de moeders van de tegenpartij iets van doping in moest zitten. Zij stelden zelfs een urinetest voor na afloop van de wedstrijd.

2013-10-13_d5m-scores.jpg
Voor de rust, maar zeker erna, hebben Chris en ik - en ik denk ook alle ouders - staan genieten van het samenspel van de meiden. Er werd goed naar elkaar gekeken en de meiden waren (bijna) altijd onzelfzuchtig voor het doel en gunden de bal aan degene die er het beste voor stond. Ik zag Martien aan de andere kant van het veld helemaal glimmen van trots, dat de trainingsarbeid vruchten begint af te werpen. Niet alleen vanwege het feit dat we gisteren met een monsterscore van 0-19 van het veld gingen, zie het papieren scorebord van Wim, maar dat er vooral met plezier en samen wordt gevoetbald. Alle meiden zijn even belangrijk. Dit blijkt ook uit het feit dat er van de negen meiden vijf tot scoren wisten te komen, namelijk Tessa 5x, Laura 5x, Tabitha (zij moest scoren van Wim, anders mocht zij niet mee terugrijden) nog nooit gescoord, maakte er meteen vijf, Donja 3x en Nikki 1x. Prima gedaan allemaal, donderdag gaan we na het trainen aan de poffertjes, zaterdag a.s. zijn we vrij. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S.D.5.M., Albert den Ouden.