Geslaagde 7x7 35+-avond

De bedoeling in deze 7x7-competitie is om op een half veld vier keer tegen hetzelfde team te spelen vóór de winterstop en vier keer na de winterstop. Noem het maar wanneer het nog ’technisch weer’ is, dus met aangename temperaturen om te ballen. Je speelt op één avond drie keer een wedstrijdje van 20 minuten. De keeper mag niet steeds de bal met de handen pakken, zodat dit de snelheid van het spel ten goede komt. Ook is lichamelijk contact in de vorm van slidings niet toegestaan. Het formaat doel is slechts 5 x 2 meter. Aan buitenspel doen we niet en er mag doorlopend worden gewisseld.

Deze avond was het de beurt aan FC Breukelen om gastheer te zijn. Helaas had tegenstander BZC'13 (fusieclub van Bloemenkwartier en De Zebra’s) zich pas om 17.00 uur afgemeld. We wilden er toch een leuke avond van maken en niet een geamputeerd rommeltoernooi. Besloten werd om ons enthousiaste FC Breukelen-team te halveren om zodoende twee teams te kunnen samenstellen en de avond te redden: een fraai staaltje van improvisatiemanagement. De bezielende leiding op veld 2 stond met Bart van den Kerkhof en Rob Leushuis op andere helft garant voor goed spel.

Geheel in oranje en voorzien van keeper Jan trapten we af tegen s.v. De Vecht dat twee weken geleden net iets succesvoller was dan ons. Na een zeer dynamische pot met vele tempowisselingen stond er een 2-0 eindstand op het bord. Het zou de avond worden van ons duo Hans & Hans (resp. Knoop & Bijlenga) die elkaar goed aanvulden en ook vonden. De bebaarde animator Marco van der Meer stuurde en coachte ons de goede richting op en John de Wit hoefde deze avond geen uilen op te zoeken.

De tweede wedstrijd was tegen Victoria dat slechts met zes man op het veld stond. Ondergetekende was bereid een Hilversums shirt aan te trekken en wederom 20 minuten gas te geven. FC Breukelen kwam op een 1-0 voorsprong, maar verzuimde de score op te voeren. Ondanks dat Victoria veelal met slechts twee man de aanval in ging, kon men toch de 1-1 aantekenen. Keeper Jan was tot dan gewoon niet te passeren met zijn imposante gestalte. Richard Wink miste een paar opgelegde kansen of zijn schoenen waren een maatje te klein. Het publiek aan de kant kon zich aardig vermaken met dit snelle voetbal, waarbij de temperaturen nog steeds zomers aanvoelden.

De derde pot moest er tegen ‘het andere oranje’ van FC Breukelen worden gebald. Ons team was ondertussen zo warm gedraaid, dat dit geen enkel probleem opleverde en met een 4-0 overwinning werd afgesloten. Doelpunten Hans, Hans etc. Met Marco van der Meer in de voorhoede werd er nog meer dreiging gecreëerd. Alweer een leuke avond was ten einde. Na afloop gingen alle teams vol gas de derde helft in, waarin een ieder foutloos acteerde. Een woord van dank aan onze voorzitter Jonathan Ramaker die het openingsbierrondje voor zijn rekening nam.