F1 haalt fors uit en pakt tweede zege

Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek in Vleuten om te spelen tegen UVV F1 op het schitterende sportcomplex De Paperclip aan de Parkzichtlaan. Na twee nederlagen waren we gebrand op een goed resultaat. Dat zag je vanaf het begin. Iedereen zat goed in de wedstrijd en hield goed zijn positie, zodat we door goed te combineren onze aanvallers konden bereiken. Na een afgeslagen aanval van UVV konden we in de omschakeling profiteren van de ruimte wat een doelpunt uit het boekje opleverde: 0-1.

Dat UVV de gelijkmaker maakte, was een domper, maar we bleven ons spelletje spelen. Niet veel later kwamen we weer verdiend op voorsprong nadat onze spits prima alleen voor de keeper werd gezet en koel afrondde: 1-2. Daarna ging het snel en liepen we uit naar een 1-4 voorsprong. Eerst een goal via een afstandsschot en vervolgens een prima boogbal over de keeper heen. Even was UVV vlak voor rust nog dichtbij 2-4, maar onze keeper hield keurig tegen. En zo gingen we de rust in met een ruime marge van 1-4.

De tweede helft zijn we niet veel meer in de problemen gekomen en hebben we keurig onze voorsprong uitgebouwd. De 1-5 kwam tot stand na een goed uitgespeelde counter. Halverwege de tweede helft scoorden we 1-6 uit een corner. Niet veel later volgde 1-7, nadat onze spits werd weggestuurd en prima de keeper omspeelde en in een leeg doel scoorde. Barry Badpak (insiders weten wel wie) bepaalde de eindstand op 1-8 na een droge knal uit de tweede lijn. De score had misschien nog hoger kunnen uitvallen als we iets zorgvuldiger waren, maar je moet wat te wensen over houden. We zijn tenslotte geen Barcelona.