FC Breukelen leidt de dans met jubilaris N.I.V.O.-Sparta: 0-5

Op 5 oktober speelde ons eerste team uit het 60-jarige N.I.VO.-Sparta. Beide ploegen zijn slecht gestart in de competitie en deze wedstrijd zou bepalen of er aansluiting naar boven wordt gevonden of voorlopig tegen de degradatieplekken moet worden gestreden. Het team van FC Breukelen was op een paar posities gewijzigd en het systeem was aangepast aan de elf spelers die in de basis stonden. Vanaf de eerste minuut zette de ploeg van Cor ten Bosch druk naar voren. De snelle vleugelspelers werden om de beurt diep gestuurd en de verdediging van N.I.V.O.-Sparta moest de ene na de andere overtreding maken om een tegengoal te voorkomen.

In de 30e minuut kreeg verdediger Bjorn van Bruchem van N.I.V.O.-Sparta een rode kaart, waardoor er veel ruimte kwam voor FC Breukelen om de wedstrijd te beslissen. Nu is het bekend dat het geen ABC-tje is om tegen tien man te winnen, maar vandaag was het niveauverschil te groot, zodat FC Breukelen al vóór rust met 0-2 voor kwam. De eerste goal was van Daniël Kops die tevens zijn debuut maakte als aanvoerder. Door goed aangeven van Lucien Dors kon Daniël de bal in de kruising koppen. Vijf minuten later scoorde de goed spelende Lucien Dors zelf de tweede goal.

In de rust werden de mannen gewaarschuwd dat de tegenstander fel zou starten en wellicht één-op-één ging spelen. Mauro Franken werd gewisseld voor Tom Kalkhuis omdat Mauro al geel had en Breukelen met elf man het einde van de wedstrijd moest halen. N.I.V.O.-Sparta startte inderdaad fel en kreeg direct een paar corners waaruit gevaar ontstond voor een tegengoal. De verdediging van FC Breukelen stond echter goed en een tegengoal werd voorkomen, mede door goed keeperswerk van Sieuwerd Teerink. Na tien minuten raakte de pijp leeg bij de gastheren. Roy Schaap viel in voor Jack Casteleijns, waarmee het middenveld weer in handen kwam van FC Breukelen. Door het veld breed te houden en de bal het werk te laten doen liep FC Breukelen makkelijk uit naar 0-5. Daniël Kops scoorde nog twee keer en Mitchell de Zwart scoorde de vijfde treffer.

Een belangrijke overwinning voor de FC. Vanuit een goed collectief en een degelijke defensie zijn de aanvallers goed bediend en het had net zo goed 8-0 of 9-0 kunnen worden. De uitblinkers van deze dag waren Jack Casteleijns en Mitchell de Zwart. Superspits Daniël Kops scoorde een hattrick en nestelt zich weer bovenaan de lijst van topscorers in de eerste klasse A. Volgende week een derby: de lastige thuiswedstrijd tegen CSW uit Wilnis. Hopelijk trekken we nu wel de lijn door die zaterdag tegen N.I.V.O-Sparta is ingezet.

5 oktober 2013, N.I.V.O.-Sparta 1 - FC Breukelen 1, 0-5 (0-2)

0-1 Daniël Kops

0-2 Lucien Dors

0-3 Daniël Kops

0-4 Daniël Kops

0-5 Mitchell de Zwart

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van N.I.V.O.-Sparta (met foto’s).