Vlaggen bij de D-pupillen, hoe doe je dat?

d.jpg
Ook dit jaar wil de scheidsrechterscommissie van FC Breukelen een korte instructie verzorgen voor ouders/verzorgers van eerstejaars D-pupillen die op een heel veld voetballen. Nu is voetballen op een heel veld al heel wat, maar er kan ook van u gevraagd worden om ook eens met de vlag in de hand langs de lijn te lopen. Wat wordt er dan van u gevraagd? Wellicht zegt u: “Dat is toch niet zo moeilijk? Ik vlag als de bal over de zijlijn en achterlijn is, en voor buitenspel.”

De praktijk wijst uit dat veel ouders niet weten wanneer ze moeten vlaggen en waarvoor. Toen ik onlangs een wedstrijd floot bij de D-pupillen, kwam er na rust een ouder naar me toe die ‘vrijwillig aangewezen’ was om te vlaggen en vroeg me: “Wat moet ik doen, want ik weet het werkelijk niet?” Graag vertel ik waar u moet lopen en wanneer u wel moet vlaggen. Bovendien krijgt u deze avond praktische adviezen.

De voorlichtingsbijeenkomst voor ouders/verzorgers zal plaatsvinden tijdens de training van de D-pupillen op donderdagavond 10 oktober om 18.30 uur****in de bestuurskamer van FC Breukelen of - als er veel belangstelling voor bestaat - in de kantine. Ook ouders van C-junioren zijn welkom. In voorgaande jaren is duidelijk gebleken dat deze instructie in een behoefte voorziet en dat bij een aantal ouders meer begrip is ontstaan. Ik zie u graag op donderdagavond 10 oktober.

Namens de scheidsrechterscommissie,

Bram van Vliet