B1 haakt aan na winst op Velsen

b1.jpg
velsen.gif

Zonder de geblesseerden Junior en Emin trad de B1 vandaag aan tegen de B1 van RKVV Velsen uit de gelijknamige Noord-Hollandse plaats. Een belangrijke wedstrijd, de winnaar zou blijven aanhaken bij de kopgroep. Velsen stond tot dat moment één plaatsje boven FC Breukelen met één punt meer dus kende ook het belang van deze wedstrijd. Begonnen werd met de volgende basis: Stan, Mels, Milan, Rutger, Douwe, Roy, Michael, Nik, Tim, Max en Olivier. Wissels: Martijn, Niels en Zwier.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. FC Breukelen begon niet overtuigend, hadden een paar kleine kansjes en raakte verward door de soms vreemde beslissingen van de grensrechter van de tegenstander. Een goedwillende moeder nam voor ’t eerst de vlag in de hand, vlagde een aantal keren voor buitenspel waarbij menigeen de wenkbrauwen fronste. FC Breukelen werd wat dreigender en kwam regelmatig in de buurt van het doel van de tegenstander. De geplaatste schoten werden echter zonder al te veel problemen verwerkt. Toen Olivier op links doorbrak en Michael zag (en hoorde) inkomen, gaf hij de bal op maat voor. Michael nam de bal keurig uit de lucht aan en liet de keeper kansloos: 1-0. FC Breukelen zette aan voor een ruimere voorsprong, maar vond de doelman telkens op haar weg. Velsen kreeg echter ook wat kansen. Af en toe een misverstandje achterin (concentratie?), maar Stan stond vandaag z’n mannetje en hield z’n doel schoon: Ruststand 1-0, wissel Martijn voor Max.

De tweede helft begonnen we wederom iets te slap maar van gevaar van de tegenstander was eigenlijk nauwelijks sprake. Een zondagsscot van 30 meter verdween echter onbereikbaar en tot ieders verbazing in de kruising achter Stan en stond het zomaar 1-1. Het zal toch niet? Tim maakte plaats voor Niels. FC Breukelen moest weer op zoek naar een nieuwe voorspong, maar de beste speler van Velsen was vandaag de lange laatste man. Hij ruimde veel op en stond regelmatig op de goede plek. Op een diepe bal van Roy op Olivier had hij echter geen antwoord. Het sprintduel werd in Oliviers voordeel beslist en de 2-1 was nog een koud kunstje! Toen niet lang daarna Nik goed doorging, het duel als sterkste uitkwam en Olivier wist te bereiken, leek de wedstrijd beslist. Ollie maakte geen fout, omspeelde de keeper en wist de bal nog voor de aanstormende verdedigers in het doel te werken: 3-1. De wedstrijd leek beslist … dachten we! Zwier kwam erin voor Michael. Velsen trok ten aanval en had al snel succes toen FC Breukelen de bal op het middenveld verspeelde en ze met vier spelers tegelijk vrij doorgang naar Stan hadden. Die kon hier weinig meer tegen doen en had Velsen al snel de aansluiting weer te pakken: 3-2.

Velsen nam wat meer risico’s en zo ontstond er meer ruimte voor onze aanvallers. Een aantal kansen volgde waar Martijn de grootste had, maar helaas de keeper op z’n weg vond. Niels (die sterk inviel) speelde met een splijtende crosspass Olivier vrij en die wist hier wel raad mee door de 4-2 binnen te knallen. Wederom dachten we dat de wedstrijd nu wel beslist was, tot een scrimmage en goed ingrijpen door onze verdediging. De bal die bij Stan terechtkwam, werd als terugspeelbal beoordeeld. Een directe vrije in het strafschopgebied was het gevolg, gelukkig miste het schot kracht en smoorde in de muur en leidde tot een verder ongevaarlijke corner: gevaar geweken! Velsen gooide het op alles of niets, het werd niets … Roy vond Niels die aan de linkerkant kon doorlopen. Via de vingers van de keeper kwam de bal voor de voeten van Martijn die deze keer keurig binnen werkte: 5-2.

Een uitslag die goed staat, toch ging het niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. We blijken toch elke wedstrijd problemen te hebben met een voorsprong. Door concentratiegebrek lopen we steeds weer tegen een snelle tegentreffer aan en brengen we onszelf soms nog in onnodige problemen. De B1 doet door dit resultaat in ieder geval netjes mee en klom naar een voorlopige derde plaats (VVC en HBC nog een wedstrijd inhalen). Volgende week krijgen we CSW thuis, altijd een lastige derby. CSW staat vreemd genoeg nog wat laag op de ranglijst, maar zal daar graag verandering in aan willen brengen. Wij hebben na het gelijke spel in het onderlinge bekerduel (4-4) nog wat goed te maken en willen natuurlijk niet nog meer prijsgeven op de lijstaanvoerder.

28 september 2013, FC Breukelen B1 - v.v. Velsen B1, 5-2 (1-0)

1-0 Michael

1-1 Velsen

2-1 Olivier

3-1 Olivier

3-2 Velsen

4-2 Olivier

5-2 Martijn

Overige uitslagen

Hellas Sport B1 - Stormvogels B1: 0-2; FC Amsterdam B1 - Hoofddorp B2: 1-3; CSW B1 - HBC B1: 2-1; DEM B2 - Hercules Zaandam B1: 1-5; VVC - Olympia Haarlem: uitgesteld.