Strijd om koppositie eindigt in een gelijkspel

Zaterdag moesten onze jongens van de D2 aantreden tegen medekoploper ’s-Graveland D2. Een belangrijke wedstrijd en dat al zo vroeg in het seizoen. Aangemoedigd door de vele ouders en ook opa’s en oma’s begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap werd er veel druk gezet op de tegenstander. Met als resultaat veel balbezit en bij balverlies weer snel terugveroveren van de bal. Al vrij snel wist Ruben te scoren, maar helaas werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Dat ’s-Graveland een goede ploeg had, lieten ze in de eerste helft een paar keer zien door dreigende tegenaanvallen. Door goed verdedigend werk van Klaas-Pieter, Elias, Rafael en Diana werd voorkomen dat Bram vaak in actie moest komen. De keren dat hij dit moest doen, deed hij het goed. Er werd door iedereen met volle inzet gespeeld, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet in de eerste helft. Wel had Breukelen meer balbezit dan ’s-Graveland. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft werd een spannende. ’s-Graveland begon iets feller aan de tweede helft en wilde laten zien dat ze (ook) voor de winst gingen. Ook de tweede helft werd er weer goed verdedigd door de eerder genoemde spelers. Alleen was Diana’s plaats ingenomen door Sten. Ook hij deed het uitstekend. En kwam er dan toch nog een bal op het doel dan wist Bram nog altijd redding te brengen.

In het tweede bedrijf kregen we nog wel een paar leuke kansjes. Een vrije trap van Ruben ging net over. Een goed schot van Wessel kon de keeper van ’s-Graveland niet vast houden. In tweede instantie pakte hij wel de bal net voor de voeten van Ruben weg. Een mooie combinatie tussen Wouter, Jim en Ruben werd niet beloond met een doelpunt. Ook Lucas H. kon een mooie actie jammer genoeg niet afronden met een doelpunt. In de allerlaatste minuut kregen we nog een hoekschop. Jim legde de bal terug op Wessel. Zijn schot aan de rand van de zestienmeter ging net naast het doel.

De 0-0 was over het geheel gezien een terechte uitslag. Uit deze wedstrijd blijkt maar weer dat een 0-0 wedstrijd niet saai hoeft te zijn. Deze was spannend tot de laatste minuut.