FC Breukelen 3 knokt zich naar winst tegen s.v. Huizen 4

3.jpg
huizen.jpg
FC Breukelen 3 kent een redelijke seizoensstart. Het won in de beker van s.v. Argon 9, speelde in de competitie gelijk tegen s.v. De Vecht 2 en won van Allen Weerbaar 2. Tegenstanden van afgelopen zaterdag, s.v. Huizen 4, had zijn beide competitiewedstrijden gewonnen en kwam als koploper op bezoek aan de Broekdijk Oost.

FC Breukelen kende een tweetal wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week: Jurre speelde op de positie van de afwezige Luuk en Mark nam de plek over van de geblesseerde Marcel. Dominique en Bob waren daarnaast nog geblesseerd, Philip was ziek en Ward nog niet geheel klaar voor zijn rentree en dus was de hulp van Cavit (2e), Jurre (5e) en Mark (5e) zeer welkom.

In de eerste helft kreeg FC Breukelen twee goede mogelijkheden waarvan het er één wist te verzilveren. Jesper was bij de eerste mogelijheid het dichtst bij een goal na een goede corner van Mark. De tweede mogelijkheid wist Irvin te benutten op prima aangeven van Sven. Deze 1-0 een minuut of vijf voor de pauze was tevens de ruststand. Huizen wist een aantal keren gevaarlijk op de duiken voor het doel van Sander, maar Sander en zijn verdedigers wisten een tegendoelpunt, soms met gevaar voor eigen leven, te voorkomen.

Na de rust kwam Cavit in het veld voor Mark en werd erop gehamerd dat FC Breukelen een tandje bij moest schakelen. In een van twee kanten keiharde eerste helft met pittige overtredingen wist FC Breukelen zijn overwicht maar moeilijk uit te drukken in kansen en doelpunten. Kort na rust leek Danijel de bevrijdende tweede treffer te maken na een prima actie van Jesper die de bal panklaar legde nadat hij een mooie actie over de linkerflank maakte.

Toch wist FC Breukelen niet door te drukken in de tweede helft die qua overtredingen niet anders was dan de eerste. Doordat FC Breukelen niet doordrukte, bleef het spannend tot het einde maar de tegentreffer van Huizen kwam te laat, het fluitsignaal van de prima leidende Rob Leushuis voelde als min of meer een bevrijding na een loodzwaar duel wat een 2-1 overwinning werd voor de thuisploeg.

Het is zaak voor FC Breukelen om te trachten de komende weken meer rust in het spel te brengen en eerder het verschil te maken. In de drie gespeelde competitiewedstrijden is de ploeg steeds de betere geweest, maar heeft het moeite dit verschil op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Het is nog altijd zoeken en wennen voor de ploeg aan het niveau, voor de een is het tenslotte een stapje hoger en voor de ander een stapje lager. Toch lijkt iedereen wel het vertrouwen te hebben dat de inmiddels gepakte koppositie met succes verdedigd kan en moet worden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen s.v. Eemnes op het programma, aftrap 14.30 uur.

28 september 2013, FC Breukelen 3 - s.v. Huizen 4, 2-1 (1-0)

1-0 Irvin

2-0 Danijel

2-1 s.v. Huizen

Opstelling

Sander, Gerard, Sven, Rick, Mick; Emiel, Jurre, Jesper; Danijel (‘80 Mark) Mark (‘45 Cavit) en Irvin (‘75 Michael).