Derde overwinning geeft FC Breukelen 2 lucht

De komende twee weken staan voor het tweede elftal de loodzware wedstrijden tegen Ajax en WV-HEDW op het programma. Teams die normaal gesproken een maatje te groot zijn voor de ploeg uit Breukelen. Het was daarom vandaag zeer belangrijk om drie punten te pakken tegen het nog puntloze ZOB. De nederlaag van vorige week tegen DOVO werd tijdens de laatste training geëvalueerd en men kwam tot de conclusie dat met name de wedstrijdinstelling niet voldoende was.

Hoewel de wedstrijd vandaag met een vertraging van vijftien minuten begon door fileproblemen bij de tegenstander, begon het team uit Breukelen geconcentreerd aan de wedstrijd. De instelling was meer dan voldoende en FC Breukelen was duidelijk de bovenliggende partij. Na een aantal kleine kansjes was het een standaardsituatie die zorgde voor een 1-0 voorsprong. Een corner werd bij de tweede paal keurig teruggekopt door Roy Hom en toen was het voor Maikel Goossens een klein kunstje om de bal van korte afstand tegen het net te koppen. De luchtmacht van Breukelen met Roy Hom, Djuric Winklaar en Miquel van Doorn zorgde iedere keer weer voor gevaar uit de door David Rubens getrapte corners, maar het was uiteindelijk Daniel Abera die uit een goede aanval zijn eerste goal in het FC Breukelen-shirt liet aantekenen en daarmee de verdiende 2-0 voorsprong.

Na de rust was het niveau iets minder, maar Maikel Goossens scoorde al snel zijn tweede goal van de wedstrijd na goed doorzetten van Sebas Jansen: 3-0. De wedstrijd zat hierna op slot en zo konden ook de wissels nog minuten maken. Zo vroeg in het seizoen beschikken de beide selecties van FC Breukelen over een grote groep spelers en omdat men bij het tweede tegenwoordig vijf keer mag wisselen, kan toch iedereen aan bod komen. De laatste minuten van de wedstrijd verliepen rommelig en na onnozel verdedigen op de achterlijn scoorde ZOB met een mooie boogbal 3-1. Dit was ook de eindstand. Zo konden de mannen van ZOB wederom naar huis zonder punten en heeft FC Breukelen al negen punten voorsprong op de onderste plaatsen. Deze marge zal de komende weken nodig zijn als men eerst bij Ajax 2 op bezoek gaat dat vorige week voor het eerst in vier jaar een wedstrijd verloor. Een week later komt koploper WV-HEDW 2 op bezoek. Voorlopig kan men deze week even genieten van de gedeelde tweede plaats op slechts één punt van de koploper. Volgende week dus uit tegen Ajax 2 op Sportpark De Toekomst om 12.00 uur.

28 september 2013, FC Breukelen 2 - ZOB 2, 3-1 (2-0)

1-0 Maikel Goossens

2-0 Daniel Abera

3-0 Maikel Goossens