FC Breukelen 1 struikelt weer over SVL 1

Na de 0-5 uitoverwinning bij Almkerk ging FC Breukelen 1 afgelopen zaterdag vol vertrouwen op bezoek bij het altijd lastige SVL in Langbroek. Waar het vorig jaar nog koud en guur was gedurende de uitwedstrijd, was er nu zelfs een heerlijk zonnetje aanwezig op sportpark De Oranjehof en niets stond een mooie voetbalmiddag in de weg. De ploeg van trainer Cor ten Bosch kwam goed uit de startblokken en zette de thuisploeg in het eerste kwartier volledig vast op de eigen helft.

Er kwamen goede kansen voor onder meer David van der Veld en Deen van Embricqs, maar deze werden niet benut mede door goed handelen van SVL-doelman Geert Willem Merkens die zijn ploeg in het eerste kwartier in de wedstrijd hield. Aanvallend kon SVL aanvankelijk hier weinig tegenover stellen. Het was dan ook een logisch gevolg dat Daniël Kops op aangeven van Deen van Embricqs de bezoekers op de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong bracht.

Lang konden de bezoekers echter niet van deze voorsprong genieten, want binnen twee minuten wist SVL de stand al weer gelijk te trekken door Glenn Molenaar. FC Breukelen zat niet bij de pakken neer en probeer op dezelfde voet als vóór de goals door te gaan. Door veelvuldig slordig balverlies werd dit echter een moeizame klus.

Nadat Deen van Embricqs wederom SVL-sluitpost Merkens zonder succes had getest, kwam hij vanaf zijn rechterflank de zestienmeter binnen en kapte zijn directe tegenstander uit die daarbij zijn been uitstak welke Deen op snelheid niet meer kon ontwijken: penalty. Daniël Kops ging achter de bal staan, faalde niet van elf meter en maakte zo vlak vóór rust zijn tweede van de middag. FC Breukelen dacht met de 1-2 voorsprong thee te gaan drinken, maar kwam bedrogen uit. Waar de Breukelaren dachten aan buitenspel en de grensrechter dit eveneens aangaf, dachten SVL en de leidsman van dienst daar anders over en zo werd het voor de rust nog 2-2, wederom door Glenn Molenaar.

Na de thee leek FC Breukelen nog van slag van de late gelijkmaker op slag van rust, want het was niet bij de les. Binnen drie minuten had SVL met behulp van een aantal Breukelse fouten een 3-2 voorsprong te pakken door een treffer van Robert Overvest. FC Breukelen trok hierna weer ter strijde en dacht de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar de assistent-scheidsrechter aan Langbroekse zijde vlagde voor buitenspel. Doordat de leidsman dit signaal overnam, kwam FC Breukelen bedrogen uit en bleef dus steken op een 3-2 achterstand.

Nadat Mauro Franken voor Rob van der Sluijs in het veld gekomen was en FC Breukelen de druk weer op probeerde te voeren op de ploeg uit Langbroek, werd de Langbroekse spits Martijn Verkerk gelanceerd en kwam oog in oog te staan met keeper Sieuwerd Teerink met de bal stuiterend tussen beide spelers. Verkerk was net iets eerder bij de bal en ging keeper Teerink keeper voorbij. Ondanks protesten van Breukelse zijde vanwege vermeend hands door de spits keurde de scheidsrechter de goal goed: 4-2.

Hierna probeerde FC Breukelen vol vooruit te spelen en de aansluitingstreffer te forceren. Deze viel zo’n tien minuten voor tijd alsnog door toedoen van Roy Schaap. De resterende tijd bleek echter tekort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en zodoende bleven de punten in Langbroek. Volgende week speelt FC Breukelen thuis tegen De Meern, waar het uw steun goed kan gebruiken om haar puntentotaal broodnodig te verdubbelen.

21 september 2013, SVL 1 - FC Breukelen 1, 4-3 (2-2)

0-1 Daniël Kops

1-1 Glenn Molenaar (SVL)

1-2 Daniël Kops

2-2 Glenn Molenaar (SVL)

3-2 Robert Overvest (SVL)

4-2 Martijn Verkerk (SVL)

4-3 Roy Schaap

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van SVL.