FC Breukelen 3 herstelt zich tegen Allen Weerbaar 2

Na de kleine zeperd van vorige week, waarin FC Breukelen 3 in de slotfase een 3-0 voorsprong uit handen gaf tegen s.v. De Vecht 2, stond ditmaal de uitwedstrijd tegen Allen Weerbaar 2 op het programma. Allen Weerbaar had zijn eerste wedstrijd met liefst 10-2 gewonnen van BVV’31 en dus wisten de Breukelenaren dat ze aan de bak konden.

In de goal stond zoals vertrouwd Sander, met voor hem de vaste vier: Gerard, Sven, Rick en Mick. Op het middenveld keerde Luuk terug en speelde daar samen met Emiel en Daniel. Voorin speelden Jesper, Marcel en Irvin. Op de bank zaten Michael, Mark (Zaterdag 5) en Jurre (Zaterdag 5). Al vrij snel werd duidelijk dat het wel eens een moeilijke middag kon worden. Het enige veld wat Allen Weerbaar op zijn complex heeft, is nou niet om over naar huis te schrijven. Hoog gras, veel hobbels en kuilen voorspelden dat goed voetbal bijna onmogelijk zou worden.

De eerste helft kende weinig noemenswaardige feiten. FC Breukelen kreeg kansen via Marcel en Jesper, Allen Weerbaar wist nooit echt gevaarlijk te worden voor het doel van Sander. Een 0-0 ruststand was een logisch vervolg. Zoals vooraf voorspeld was het voetbal zeer matig, Allen Weerbaar hanteerde voornamelijk de lange bal waar FC Breukelen weinig moeite mee had. FC Breukelen zelf hanteerde een mix van lange ballen en spel over de grond, maar hierin was het onzorgvuldig.

Bij FC Breukelen kwam Jurre in de rust in het veld voor Irvin. FC Breukelen kreeg een kleine kans tegen, maar Danijel wist binnen drie minuten de score te openen. Gerard veroverde de bal op de middenlijn en stuurde Danijel weg. Na het passeren van de doelman was het kleine gaatje wat er was, voldoende om bijna vanaf de achterlijn 0-1 te maken. Allen Weerbaar was al niet bij machte om het FC Breukelen écht moeilijk te maken en na de 0-1 leek een genadeklap te zijn uitgedeeld.

In de 65e minuut was het Emiel die Jesper wegstuurde over rechts en omdat er geen afspeelmogelijkheid voor de goal was, probeerde Jesper de keeper te verassen met een harde voorzet. De keeper stompte in zijn duik de bal in het doel wat 0-2 opleverde. Hierna was het helemaal gedaan en kon FC Breukelen de wedstrijd uitspelen. Invaller Mark zorgde in de 85e minuut voor de eindstand van 0-3 na wederom een assist van Emiel.

21 september 2013, Allen Weerbaar 2 - FC Breukelen 3, 0-3 (0-0)