De pen weer opgepakt ...

demeern.jpg

d5m.jpg
Of beter gezegd, het toetsenbord weer afgestoft. Ziezo, de zomer voorbij, misschien nog wat mooie herfstdagen, het voetbal is in ieder geval weer begonnen. Ook voor de meiden van FC Breukelen. In de tussentijd is er veel gebeurd: overleg geweest, een aantal nieuwe meiden en zijn er knopen doorgehakt. De oudste meiden formeren een meisjes C-elftal onder leiding van een drietal enthousiaste vaders en natuurlijk Martien die door de week zijn handen vol heeft aan een veld vol (circa 24) huppelende meiden.

De jongste meiden vormen vooralsnog een D-zevental, al jongt dit ook al lekker aan en kunnen we misschien na de winterstop de overstap naar een elftal maken. We zullen zien. Door deze indeling kwam de D5M met twee moeders en twee vaders wel ruim in de begeleiders te zitten en dan komt Martien daar af en toe nog bij. Best handig, zoveel leiders, alleen zullen we wel niet allemaal een jas krijgen van de club, doe die maar alleen voor Debbie en Annemieke. Als er een scheidsrechter geregeld is voor de meiden, zijn Chris en ik al tevreden. Nu genoeg over de voorbereidingen, het gaat tenslotte om het voetballen.

Zaterdag 7 september de eerste bekerwedstrijd tegen CSW. In Wilnis aangekomen, bleken wij in een elftallenpoule ingedeeld te zijn. Gelukkig snel wat meiden van de C ingevlogen, maar door het rommelige begin ging deze wedstrijd verloren. De week daarna de start van de competitie, thuis tegen Brederodes. Een zevental, want de jeugdcommissie van FC Breukelen had die week snel ingegrepen en de fout van de KNVB hersteld. Ook deze wedstrijd verliep niet zoals wij graag zien als begeleiders. Geen scheidsrechter, dus zelf maar fluiten, terwijl we ook nog even moesten wennen aan ‘ons’ nieuwe team met de nieuwe aanwinsten Sharifa, Tabitha en Jamie.

De meiden speelden een leuke partij, maar uiteindelijk gaven we een 2-0 voorsprong weg en werden de punten met Brederodes gedeeld. Maar dan afgelopen zaterdag … uit naar De Meern. Ook nu was de voorbereiding niet optimaal omdat een van de dames tijdens de heenreis onwel werd en Chris de eerste helft druk was om het interieur van zijn auto toonbaar te maken, en Annemieke twee speelsters. Chris, nog een paar weken met de ramen open rijden en de lucht is er ook weer uit. De meiden trokken zich hiervan echter niets aan en startten de wedstrijd voortvarend.

De dames van De Meern D12M waren in het geheel niet opgewassen tegen de kracht van onze meiden. Er werd leuk gecombineerd en het regende mooie doelpunten. De meiden, vooral Keshia, kwamen erachter dat het ook van afstand kon, maar in de tweede helft probeerden we het toch weer met leuk verzorgd combinatiespel. Uiteindelijk bleef de teller op 0-14 steken. Onze drie nieuwelingen hebben we op diverse plekken uitgeprobeerd en ik ben aangenaam verrast hoe goed ze al meekomen. Dat gaat nog leuk worden dit seizoen.

Mijn doelstelling is in ieder geval vóór het einde van het seizoen Tabitha en Sharifa uit elkaar te kunnen houden, de één met fluorescerende oranje schoenen, de ander met mintgroene; daar moet een ezelsbruggetje op te vinden zijn. Tot dat moment moeten jullie het mij maar niet kwalijk nemen meiden. In Jamie zien Chris, Debbie, Annemieke en ik in ieder geval een uitstekende verdediger. Tot zover, tot volgende week.