CSW brengt F1 eerste nederlaag toe

Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek in Wilnis om tegen de F1 van CSW te spelen. Na de goede wedstrijd van afgelopen week gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in. We probeerden gelijk druk te zetten naar voren, maar omdat CSW genoeg man achter de bal had en onze aanvallers kort dekte, konden we moeilijk openingen vinden. We gaven ook weinig weg en zo bleef het lang 0-0. De wedstrijd was volledig in evenwicht.

Uit de eerste de beste kans wist CSW de 1-0 te scoren. Een goal die een beetje uit de lucht kwam vallen, maar die tellen ook. Daarna gingen we op jacht naar de gelijkmaker, maar tot echte grote kansen kwam dit niet, behalve enkele schoten uit de tweede lijn. Een uitbraak vlak voor rust leverde voor CSW de tweede treffer op. Een bal vanaf rechts belandde bij hun spits die verwoestend uithaalde en de 2-0 in de touwen joeg.

De tweede helft begonnen we lekker fel, we wonnen meer duels en kwamen er steeds beter uit. Al snel kregen we een goede kans, maar hun keeper stond de aansluitingstreffer in de weg. Even later moest hij toch het balletje uit het net halen. Een prima bal vanuit het midden kwam voor de voeten van onze spits die 2-1 binnenschoot. Daarna hadden wij het betere van het spel en de 2-2 was een logisch vervolg. Een verdwaalde bal belandde voor de voeten één van onze aanvallers die met een boogbal de keeper kansloos liet.

Nu dachten we er overheen te kunnen gaan, maar CSW wist zich te herpakken en weer gevaarlijk voor ons doel worden. Eerst ging er een grote kans nog net naast, maar de volgende was wel raak. Zo kwam CSW met een minuut of acht te spelen op een 3-2 voorsprong. Daarna probeerden we het nog wel, maar naarmate we meer risico’s namen gaven we tegelijkertijd meer ruimte weg. Daar wist CSW van te profiteren en een 4-2 eindstand neer te zetten.