FC Breukelen 2 hard onderuit

In de 48ste minuut van de wedstrijd krijgt David Rubens een verkeerde terugspeelbal van een speler van DOVO in de voeten en op de rand van het zestienmetergebied van DOVO haalt hij verwoestend uit. Waar iedereen denkt aan de aansluitingstreffer, wordt de goal op advies van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd. Dit was de enige minuut in de hele wedstrijd dat FC Breukelen mocht hopen op een goed resultaat. Voor de rest was het zeer matig wat de ploeg uit Breukelen liet zien en veel persoonlijke fouten zorgden uiteindelijk voor een grote en terechte nederlaag.

FC Breukelen mocht na twee overwinningen met vertrouwen afreizen naar Veenendaal en kon ook nog eens beschikken over een goede en grote selectie. In de wedstrijd was hier weinig van terug te zien. Nadat de voorstopper van DOVO uit twee dode spelmomenten ongehinderd kon inkoppen, was de wedstrijd eigenlijk al na 35 minuten gespeeld en was DOVO de bovenliggende partij. Een grote kans van Jack Castelijns alleen voor de keeper werd helaas niet benut, waardoor de ruststand werd bereikt met een 2-0 achterstand.

De tweede helft begon bemoedigend, waarbij de aansluitingstreffer voor hoop had kunnen zorgen en ook een minuut erna werden twee grote kansen gecreëerd. De bal belandde echter op de paal en de terugstuiterende bal werd door DOVO snel naar voren gespeeld. In plaats van 2-1 scoorde DOVO uit deze aanval 3-0. Nu was het verzet definitief gebroken en scoorde de thuisploeg uit enkele vlotte aanvallen snel 4-0 en 5-0. FC Breukelen wisselde stevig door en DOVO liet de teugels een beetje vieren, waardoor Maikel Goossens en Jacky Castelijns nog konden scoren en er uiteindelijk met 6-2 werd afgefloten.

De afgekeurde goal van David Rubens was op een zeer ongelukkig moment en je weet nooit of de wedstrijd dan nog kan kantelen in het voordeel van Breukelen. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat DOVO op basis van een goede organisatie en verzorgd veldspel beter uit de verf kwam dan de mannen uit Breukelen die er nog aan moeten wennen dat op het hoogste niveau voor tweede elftallen je elke week voor 100% gemotiveerd en scherp moet zijn, omdat tegenstanders anders een maatje te groot blijken. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer ZOB op het programma en kan de ploeg zich revancheren voor de slechte beurt in Veenendaal. Aanvang 12.30 uur.

21 september 2013, DOVO 2 - FC Breukelen 2, 6-2 (2-0)

1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 DOVO

5-1 Maikel Goossens

5-2 Jacky Castelijns