Sterk herstel van FC Breukelen 1 bij v.v. Almkerk 1

FC Breukelen speelde zaterdag haar tweede competitiewedstrijd in en tegen het Noord-Brabantse Almkerk. De mannen van FC Breukelen-coach Cor ten Bosch waren gebrand en hadden een week van bezinning en keihard trainen achter de rug om zich te revancheren van de teleurstellende openingswedstrijd tegen LRC die op eigen veld met 4-0 werd verloren. Voetbalvereniging Almkerk daarentegen had een geweldige seizoensstart door uit bij Leerdam Sport'55 met 4-1 te winnen.

Het sportcomplex van Almkerk lag er deze dag triest bij. De regen en wind voorspelden dat het een lastige dag zou worden. Gelukkig speelt Almkerk op kunstgras, waardoor de veldomstandigheid prima was. FC Breukelen wist niet veel van deze tegenstander en had ook nog nooit eerder tegen Almkerk gespeeld. De hele selectie en technische staf was zich ervan bewust dat er vandaag veel strijd geleverd moest worden. De warming-up was scherp en de koppies stonden goed. Nu nog de uitvoering.

Het elftal was iets anders neergezet, waardoor er meer balans en routine op het veld stond. Met name van achteruit moest er gedisciplineerder en slimmer gespeeld worden en het hele team was van tevoren goed geïnstrueerd hoe te spelen bij balbezit en wat te doen bij balverlies. FC Breukelen begon de wedstrijd zeer scherp en gemotiveerd. Dit resulteerde direct in een aantal mogelijkheden en corners. Al na vijf minuten scoorde FC Breukelen door een lange bal van Edwin Soenarto, die verkeerd beoordeeld werd door het centrale verdedigingsduo van Almkerk, waardoor David van der Veld met een fraaie lob de openingstreffer scoorde. Op dat moment was FC Breukelen zo scherp, dat Almkerk niet in de wedstrijd kon komen. Weer vijf minuten later was het Deen van Embricqs die op de rechterkant door Daniël Kops in de diepte werd aangespeeld. Deen bedacht zich geen moment toen hij zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en haalde verwoestend uit. De bal verdween via de onderkant van de lat in het doel. Binnen tien minuten was het dus al 0-2.

De periode daarna kreeg FC Breukelen nog minimaal drie 100% kansen, maar die werden niet benut, waardoor Almkerk langzaam terugkwam in de wedstrijd. Toch was het FC Breukelen dat voor rust alsnog 0-3 maakte. Uit een corner werd de bal van rechts bij de tweede paal voorgegeven. Mark den Hartogh zag Roy Schaap helemaal vrij staan bij de andere paal en kopte de bal prima terug, waardoor Roy de derde Breukelense treffer binnen tikte. Net voor rust kreeg Almkerk haar eerste kans om tegen te scoren. Uit een afgeslagen corner van FC Breukelen counterde de thuisploeg razendsnel naar het vijandelijke doel. De rechterspits faalde echter oog in oog met keeper Sieuwerd Teerink en schoot de bal naast de goal.

In de rust was iedereen doordrongen van het feit dat de tweede helft net zo scherp moest worden gespeeld als in het eerste halfuur. Een tegengoal kon Almkerk vleugels geven en dat moest met man en macht worden voorkomen. Rob van der Sluis viel net na rust geblesseerd uit en werd vervangen door Lucien Dorst. Lars van der Post kwam daardoor op de rechtsbackpositie en Lucien versterkte het middenveld. FC Breukelen is daarna niet meer in de problemen geweest en door een assist van Daniël Kops en slecht wegwerken van een verdediger van Almkerk scoorde Tom Kalkhuis 0-4. Even later werd het zelfs 0-5 door Daniël Kops zelf die op aangeven van Mark den Hartogh de bal feilloos langs de keeper in de hoek van het doel tikte.

FC Breukelen wisselde in de slotminuten nog twee keer en bracht de aanstormende talenten Mitchell de Zwart en Mauro Franken in voor de goed spelende David van der Veld en de licht geblesseerde Deen van Embricqs. Al met al een zeer geslaagde dag voor FC Breukelen. Opvallend is dat al na twee speelronden alle clubs puntverlies hebben geleden. De koplopers hebben vier punten en FC Breukelen heeft er drie uit twee wedstrijden, met een doelsaldo van +1. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij SVL in Langbroek.

14 september 2013, v.v. Almkerk 1 - FC Breukelen 1, 0-5 (0-3)

0-1 David van der Veld

0-2 Deen van Embricqs

0-3 Roy Schaap

0-4 Tom Kalkhuis

0-5 Daniël Kops