D2 boekt bij competitiestart grote overwinning

Het is FC Breukelen D2 gelukt om de competitie met een overwinning tegen Waterwijk D7 te starten. Het werd uiteindelijk 9-0. De 1-0 werd gemaakt door Ruben na een pass van Wessel. Ook de 2-0 werd door Ruben gemaakt. Jim maakte er 3-0 van na een afgeslagen bal na een schot van Nishewan. Het eerste gedeelte van de eerste helft werd er goed gevoetbald. Er werd goed samengespeeld en bij balverlies werd er meteen gestoord om de bal weer te veroveren. Heel vaak met succes.

De jongens van Waterwijk kregen eigenlijk niet de kans om in hun spel te komen. De 4-0 kwam tot stand nadat Wouter naar Nishewan gepasst. Het schot van Nishewan kwam tegen de paal, maar Ruben reageerde goed door de terugspringede bal alsnog het doel in te schieten. Het vijfde doelpunt had dezelfde afronder, alleen de voorbereiders hadden de volgorde veranderd. Nu was het Nishewan die de bal naar Wouter passte. De keeper van Waterwijk had het schot van Wouter niet klemvast en Ruben kon de terugspringende bal alsnog afronden: 5-0.

In de tweede helft werd de lijn van het eerste gedeelte van de eerste helft weer aardig goed opgepakt. De 6-0 was een mooie aanval. Lucas de H. gaf na een mooi actie de bal aan Ruben die voor het doel stond. Hij zag dat Thomas er iets beter voor stond en passte de bal door. Thomas rondde deze aanval mooi af. Ook de 7-0 was een prachtige aanval. Jim maakte deze aanval mooi af, nadat die was ingezet door Diana en Ruben met een dubbele één-tweetje.

Uit alle linies van het elftal werd deze wedstrijd gescoord. De 8-0 werd door een verdediger gemaakt. Met een schitterend afstandsschot wist Elias de achtste treffer op het scorebord te zetten. (Hij kreeg daarna meteen een ‘publiekswissel’.) Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Rafael, vanuit een strafschop. Waterwijk D7 is een enkele keer in de buurt van het doel van FC Breukelen geweest. Halverwege de tweede helft werd Bram (keeper) een beetje op de proef gesteld via een schot op doel. Dit schot werd door hem prima verwerkt. Al met al een mooi begin van de competitie met een mooie teamprestatie.