Sensationele winst F1 tegen v.v. Maarssen F1

maarssen.jpg
f1.jpg
Na drie ruime bekeroverwinningen tegen ploegen uit de 2e klasse hadden we zaterdag onze eerste serieuze krachtmeting. De competitiewedstrijd uit tegen v.v. Maarssen F1. Deze wedstrijd ontpopte zich als een strijd met twee ploegen die vol voor de winst gingen. Zo waren we in het begin dichtbij de openingsgoal, maar onze inzet ging net naast. De daarop volgende tegenaanval was wel raak en zo kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

We gingen niet bij de pakken neerzitten en even later werden we beloond voor ons goede spel. Een goed opgezette aanval werd prima afgerond en leverde de gelijkmaker op: 1-1. Zo golfde het spel heen en weer met veel passie en strijd. Nu was het weer de beurt aan Maarssen dat via een inzet in het zijnet dichtbij 2-1 was. Niet veel later was het dan toch de thuisploeg die leiding nam en van dichtbij 2-1 binnenschoot. En zo was het weer aan ons om hier een antwoord op te vinden, en dat kwam er ook. Een prima steekbal zette onze spits vrij voor de keeper die koel de gelijkmaker liet aantekenen: 2-2. We dachten met 2-2 te gaan rusten, maar Maarssen wist toch nog een gaatje in onze defensie te vinden en 3-2 te scoren.

De tweede helft gingen we het veld in met de instelling dat we minimaal gelijkwaardig waren en dat er nog niks verloren was. We trokken vrij snel het spel naar ons toe, wonnen veel duels en dan kom je aan voetballen toe. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een prima actie van de zijkant leverde een goede voorzet op die koel door ons werd afgerond: 3-3. We gingen door en even later werd het 3-4 na een goede aanval. In die fase waren we de bovenliggende partij en hadden we het voortijdig kunnen beslissen, maar door de kansen niet te benutten lieten we Maarssen in de wedstrijd. Zo scoorde Maarssen 4-4 uit een afstandsschot.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit. We wisten toch onze rug te rechten en een tandje bij te zetten. Een prima bal vanuit het midden stuurde onze spits weg die op de keeper afliep en koel 4-5 binnenschoot. Met nog een paar minuten te spelen was het nu zaak om de overwinning over de streep te trekken. Maarssen was nog even dichtbij de gelijkmaker, maar onze keeper redde prima. Zo namen we de drie punten mee naar Breukelen. Een meeslepend duel dat van het begin tot het eind boeiend was.