Gemakzucht en opportunisme kosten FC Breukelen 3 twee dure punten

Na de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Argon stond zaterdag 14 september de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen streekgenoot s.v. De Vecht 2. Er was dus sprake van een derby. FC Breukelen kende drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van een week geleden. Jesper, Michael en (normaliter) FC Breukelen 5 speler Mark begonnen in de basis ten koste van de geblesseerde Luuk en laatkomers Irvin en Philip. Verder waren ook Ward, Dominique en Bob niet inzetbaar wegens blessure dus werd ook de hulp ingeroepen van Alex (normaliter FC Breukelen 5).

FC Breukelen begon sterk aan de wedstrijd en borduurde voort op de wedstrijd van vorige week, waarin het werd beloond door het vele geduld wat de ploeg wist op te brengen. Tegen De Vecht wist men de bal met grote regelmaat in de ploeg te houden, echter zonder daarmee kansen te creëren. In de 16e minuut werd het veldoverwicht uitgedrukt in score door een rake kopbal van Sven op een prima indraaiende vrije trap van Marcel: 1-0. FC Breukelen creëerde zelf weinig, maar gaf ook weinig kansen weg. In de eerste helft was er slechts één noemenswaardige mogelijkheid voor s.v. de Vecht, in de 24e minuut kon een van de Loenense aanvallers vrij inkoppen voor Sander, maar het vizier van deze aanvaller stond niet op scherp. Na een dik half uur kwam FC Breukelen verdiend op een 2-0 voorsprong via Danijel die de bal in zijn voeten geschoven kreeg van de doelman van De Vecht na goed drukzetten van Marcel. Goaltjesdief als hij is wist Danijel deze bal ogenschijnlijk makkelijk met zijn linkerbeen in het doel te krullen van een meter of 25.

Na de rust een iets ander beeld. De Vecht kwam scherper uit de kleedkamer en ging nadrukkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer, tot de 57e minuut. Sven leek de wedstrijd in het slot te gooien door uit een strafschop de bal tegen de winkelhaak te schieten. Na deze 3-0 ging De Vecht echter niet bij de pakken neer zitten. Te veel FC Breukelen-spelers gingen voor de bal lopen en te graag wilde de ploeg 4-0 maken. Toch kwam De Vecht in de 70e minuut via een vrije bal op 3-1 en dit was een definitieve ommekeer. Binnen vijf minuten lukte het FC Breukelen 3 de wedstrijd volledig uit handen te geven wat resulteerde in een 3-3 einduitslag.

Om maar wat clichés te noemen zoals dat tegenwoordig moet bij het analyseren van een wedstrijd: ondanks de grote teleurstelling bij de gehele ploeg is er absoluut geen reden tot paniek. De doelstelling voor de ploeg is simpel en dat is kampioen worden. In een wedstrijd waarin veel spelers hun gebruikelijke niveau niet haalden, was de eerste tegengoal de ommekeer in een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg verslapte na de 3-0, liet de ‘koppies’ hangen, verloor de persoonlijke duels, won de tweede bal niet meer en vergat te blijven voetballen. Maar deze 3-3 is een uitslag met perspectief omdat er tenslotte niet verloren is. De bal is rond, het seizoen is nog lang en met nog 25 finales te gaan heeft de ploeg alles in eigen hand.

14 september 2013, FC Breukelen 3 - s.v. De Vecht 2, 3-3 (2-0)