David Rubens leidt FC Breukelen 2 naar zege

Na de goede openingswedstrijd tegen Spakenburg 2 stond nu de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen SVL. Een vereniging die vaak extra gemotiveerd lijkt als het tegen FC Breukelen moet spelen, gezien de vele spannende wedstrijden van beide eerste elftallen in de afgelopen jaren. FC Breukelen begon met Roy Hom in de basis. De boomlange verdediger kwam over van Geinoord, maar was jarenlang uitgeschakeld door een zware blessure. Na een gemotiveerde voorbereiding kon hij nu de eerste wedstrijdminuten maken.

Zoals vaak bij een tweede elftal was het elftal op meer plaatsen gewijzigd: Maikel Goossens (vakantie), Matthew Renfurm (gebroken middenvoetsbeentje) en Boy de Bruin (ziek geweest) konden niet starten. Gelukkig kon men wel weer één helft beschikken over Jack Castelijns. En hoewel veel van de passes op hem onnauwkeurig waren, stond hij zelf met een goede steekbal aan de basis van de gelijkmaker die door David Rubens goed werd afgerond.

FC Breukelen keek op dat moment al tegen een verrassende 0-1 achterstand aan. De onvermoeibare spits van SVL blokte een bal af en uit een scrimmage voor de goal scoorde SVL het eerste doelpunt. FC Breukelen speelde duidelijk minder dan de week ervoor, creëerde weinig mogelijkheden, maar hield de organisatie goed vast. Djuric Winklaar, Dawit Versput en Antony Molleman speelden zeer zuinig op het middenveld, waardoor David Rubens de vrije rol kon oppakken.

Na de rust werden Jack Castelijns, Roy Hom en Djuric Winklaar vervangen en dat zorgde enige tijd voor een onrustige fase. De aanvallers konden de bal moeilijk vasthouden, waardoor FC Breukelen te snel balverlies leed en SVL er een paar keer gevaarlijk uit probeerde te komen. Nadat men deze fase zonder kleerscheuren doorkwam (bal op de paal), trok FC Breukelen het initiatief weer naar zich toe en ging het voorzichtig op zoek naar de voorsprong.

[

](/images/stories/2012/selectie/rubens, david.jpg) David Rubens was al een aantal keren dreigend doorgekomen en rond de 75ste minuut omzeilde hij de buitenspelval en had hij oog in oog met de keeper geen moeite om het doel te vinden. FC Breukelen had de voorsprong die het zocht te pakken en speelde de resterende minuten rustig uit. Beide teams kregen nog kleine mogelijkheden om de stand te wijzigen, maar aan FC Breukelenkant leidden de acties van Junior Tuininga en Najman Rahmani (terug op het veld na een jaar blessureleed) niet tot een grotere voorsprong. FC Breukelen had hier ook geen recht op, want hiervoor was het spel vergeleken met een week eerder toch duidelijk minder. De tweede overwinning was echter binnen en met het oog op de komende zware uitwedstrijd tegen DOVO is dat een lekker gevoel. Elk punt dat komende week uit Veenendaal wordt meegenomen, is nu een bonuspunt.

14 september 2013, FC Breukelen 2 - SVL 2, 2-1 (1-1)