Fris tweede elftal verslaat s.v. Eemnes 1 met 0-4

eemnes.gif

2.jpg
Het tweede selectie-elftal speelde vanavond haar eerste oefenwedstrijd. De selectie bestond uit een mix van tweede-elftalspelers van vorig seizoen, een aantal overgekomen A-junioren die dit seizoen deel uitmaken van de selectie en enkele selectiespelers van het eerste team die vanwege vakanties later zijn aangesloten. Tegenstander vanavond was het eerste elftal van s.v. Eemnes, dit jaar uitkomend in de zaterdag derde klasse.

De eerste helft was redelijk in evenwicht. Ondanks twee grote gemiste kansen van de gretige Jack Castelijns en een afgekeurde goal van de van CSW overgekomen Mitchell de Swart werd de ruststand bereikt met de brilstand. Na de thee maakten Kelle van Schaik, Matthijs Schnell, Sjoerd Tuininga en Robin Voolstra hun seniorendebuut. FC Breukelen hield de organisatie onder leiding van Lars van der Post en Rutger Taal goed vast, kreeg steeds meer grip op de tegenstander en creëerde steeds meer mogelijkheden.

Na goed doorzetten maakt Matthew Renfurm de verdiende openingstreffer. Daarna bekroonde Sjoerd Tuininga een prima debuut met de 0-2 en de 0-3. Was Jack Castelijns nog de aangever bij de derde goal, bij de 0-4 waren de rollen omgedraaid en was Jack het eindstation na een vlotte aanval via Sjoerd Tuininga en Menal Shawan. Eemnes was één keer gevaarlijk, maar de lob over keeper Richard Brilleman (overgekomen van UVV zondag 1) stuiterde miraculeus over de lege goal.

Met dank aan gastheer s.v. Eemnes en de prima leidende arbiter werd de wedstrijd afgesloten door een fris spelend FC Breukelen 2. Komend weekend maken een aantal spelers hun opwachting bij het eerste op het Biesbosch Tournament bij Kozakken Boys. Op maandag 12 augustus oefent FC Breukelen 2 thuis om 19.30 uur tegen CSW 2.

6 augustus 2013, s.v. Eemnes 1 - FC Breukelen 2 0-4 (0-0)

0-1 Matthew Renfurm

0-2 Sjoerd Tuininga

0-3 Sjoerd Tuininga

0-4 Jack Castelijns

Opstelling

Richard Brilleman, Antony Molleman, Rutger Taal, Lars van der Post, Miquel van Doorn, Menal Shawan, Dawit Verseput, Mitchell de Swart, Matthew Renfurm, Jack Castelijns, Maikel Goossens, Kelle van Schaik, Sjoerd Tuininga, Matthijs Schnell, Robin Voolstra.