Afscheidswedstrijd Leo van Zanten (met column Hans van Echtelt)

130806_fluit_in_het_gras.jpg
De bekende scheidsrechter Leo van Zanten uit Kockengen moet na vier heupoperaties binnen één jaar op medisch advies afscheid nemen van zijn hobby, het fluiten van voetbalwedstrijden. Leo begon zijn KNVB-scheidsrechterscarrière in 1962. Een aantal seizoenen was hij actief in het betaalde voetbal. De laatste seizoenen floot hij wedstrijden bij v.v. Nijenrodes/FC Breukelen en v.v. Kockengen. Op vrijdagavond 27 september wordt ter ere van zijn afscheid bij v.v. Kockengen een wedstrijd gespeeld tussen Kockengen en een Stichtse-Vechtselectie.

Fons Hilhorst, de voorzitter van v.v. Kockengen, stelt het team van de gastvereniging samen. De Stichtse-Vechtselectie is samengesteld door Leo van Zanten en Gert van Es. en bestaat voornamelijk uit (oud)-spelers van o.s.v. Nita, v.v. Nijenrodes/c.s.v. Vitesse (thans FC Breukelen) en Sparta Loenen (nu s.v. De Vecht). De coach is Nita-trainer Herman Scheurs met assistentie van Cees Kroon, Rijk Schouten en Henk Moen. De wedstrijd wordt geleid door een bekende scheidsrechter en Ries van Zanten, de zoon van Leo. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is een ieder welkom in de kantine van Kockengen.

Meer informatie bij Gert van Es, 06-45029154.

Klik [hier](/images/stories/2014/documenten1314/word1314/afscheid (hve).doc) voor een column over dit afscheid, geschreven door Hans van Echtelt.