Wisselvallig tweede team verliest knullig van CSW 2

De tweede oefenwedstrijd van FC Breukelen 2 tegen buurman CSW 2 (op maandag 12 augustus) is na een wisselvallige wedstrijd onnodig maar terecht verloren gegaan. Vandaag kregen een aantal jonkies de gelegenheid om zich in de basis te presenteren en de eerste twintig minuten zagen er ook hoopvol uit. FC Breukelen kwam na een voorzet van Mattew Renfurm op een 1-0 voorsprong door Maikel Goossens en in deze fase was FC Breukelen de bovenliggende partij. Hierna werden Antony Molleman en Miquel van Doorn (beiden licht geblesseerd) vervangen door Robin Voolstra en Daniel Abera.

FC Breukelen verloor na 25 minuten haar overwicht, met name door zeer slordig spel op het middenveld. CSW kwam in deze faste terug tot 1-1. De jonkies bleven in deze fase goed overeind, maar met name de routiniers zakten door de ondergrens heen. Na de rust domineerde FC Breukelen wederom de eerste 25 minuten en werd de tegenstander diep op de eigen helft goed onder druk gezet. Dit overwicht leverde echter geen goals op en eigenlijk ook te weinig kansen. De kansen die werden gecreëerd, werden met name door zelfzuchtigheid niet goed uitgespeeld.

De van OSM A1 overgekomen Desley van Soolingen maakte in de laatste twintig minuten zijn debuut, maar toen was het wederom CSW dat het initiatief overnam. De 1-2 werd gescoord na een snelle uitval en daarna kon FC Breukelen het niet meer opbrengen (conditie en concentratie) om de organisatie vast te houden en aldus liep CSW door twee knullige momenten achterin uit naar 1-4.

12 augustus 2013, FC Breukelen 2 - CSW 2 1-4 (1-1)

1-0 Maikel Goossens