Spannende wedstrijd E5 tegen 't Gooi E3 eindigt in gelijkspel

Opnieuw stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Vanwege de afgelastingen na de winterstop en doordat we lang hebben meegedaan in het bekertoernooi, lopen we wel drie wedstrijden achter. Vandaag tegen SC ’t Gooi E3 dat na een wat mindere start een ware opmars heeft gemaakt en nu zelfs boven aan de lijst is komen te staan. Dus we waren gewaarschuwd. Het team kwam dit keer goed uit de startblokken, ondanks dat we in wat andere samenstelling speelden. Er werd meteen fel gestreden in de duels en die werden dan ook vaak gewonnen. Toch liet ook de tegenstander meteen zien waarom ze zo gevaarlijk waren, want bij balverlies aan onze kant kwam ’t Gooi er meteen gevaarlijk uit.

Dankzij goed samenspel kregen we wel wat kansen. Helaas werden de kansjes niet benut. Na tien minuten zakte het tempo wat aan de zijde van FC Breukelen en dat pikte ’t Gooi goed op. Onnodig balverlies zorgde ervoor dat op linksvoor een aanvaller kon doorlopen en zijn schot glipte onder de keeper door het doel in. De 0-1 was misschien niet helemaal een goede weergave van de spelverhouding, maar hij gaf ook aan dat ’t Gooi scherp speelde. De druk werd weer opgebouwd en diverse aanvallen over zowel links als rechts leidden tot schoten op doel. Telkens stond of een verdediger, de keeper, de lat of een eigen speler een doelpunt in de weg. Ook uit de corners kon helaas niet worden gescoord.

Na de rust werd er opnieuw moed verzameld en trokken we ten strijde. Wederom kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Corners en mooie combinaties ten spijt, maar de bal werd niet tegen het net geschoten. Na tien minuten in de tweede helft kon Lars de bal uit een scrimmage met het puntje van de schoen binnentikken. Er werd even opgelucht ademgehaald. Maar ook ’t Gooi putte weer energie uit het doelpunt en kwam weer vaker gevaarlijk naar voor. De keeper kon een paar keer voorkomen dat ’t Gooi weer op voorsprong kwam, ook al omdat wij onze kansen wederom niet konden verzilveren. De wedstrijd bleef spannend met een harde knal tegen de binnenkant van de paal die in de handen van de keeper eindigde. Aan het einde werd een mooie kans voor ’t Gooi nog verijdeld en dus bleef de 1-1 op het bord staan. Nog even een weekje rust en dan gaan we over twee weken opnieuw voetballen tegen ’t Gooi, maar dan in Hilversum.