D1 sluit seizoen af met gelijkspel tegen CSW D1

Het zijn altijd krakende wedstrijden tegen de buren uit Wilnis. Ook vandaag was er weer volop strijd, inzet en enthousiasme te zien op het zonovergoten hoofdveld. Onze D1 wilde goed voor de dag komen om de 5-1 uitnederlaag bij CSW weg te poetsen. Jammer dat spits Jordy Hahury geblesseerd vanuit de dugout moest toekijken. Met een lekker windje in de rug kozen de mannen fris en vrij de aanval, maar middenveld en verdediging moesten alert zijn op de slim combinerende Wilnissers. Uit een prachtige aanval over rechts die voortgezet werd met een mooie voorzet van Dion Schreurs, was het Jayson Visser die rond de 10e minuut de bal tegendraads in de verste hoek mikte: 1-0.

Na de thee hadden de withemden dikwijls het lastig om eruit te komen, maar gelukkig stonden het vizier van de CSW-spitsen vandaag niet echt op scherp. FC Breukelen probeerde vooral via Dion de achterlijn te halen, maar ook daar ontbrak het beslissende passje. Tot verbazing van velen werd de sterk spelende Jochum Korzelius halverweg de tweede helft door de scheidsrechter bestraft met een penalty tegen, waar hij naar eigen zeggen slechts een blok zette tegen zijn veel kleinere tegenstander die prompt omviel. De strafschop verdween onberispelijk echter tegen het net. Daarna gaf de D1 nog een paar keer vol gas en dat na een enorme scrimmage vlak vóór tijd met drie/vier doelpogingen de bal slechts op de paal belandde en weer het veld inrolde, mag een wonder heten. Zo bleef het jammerlijk 1-1. Het seizoen zit er nu op; de D1 is als negende geëindigd. Een mooie prestatie in een sterk deelnemersveld. Onze felicitaties ten slotte gaan uit naar Almere City FC D2, de terechte kampioen van het seizoen 2012-2013.