F4 verliest nipt van koploper FC Hilversum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de koploper FC Hilversum F1 op het progamma. Uit hadden we ook al tegen hun gespeeld en in een spectaculair duel met 2-3 gewonnen. Dat was onze beste wedstrijd na de winterstop. Wilden we een kans maken dan moesten we het zelfde niveau halen als toen. Het begin was gelijkopgaand met Hilversum iets meer in balbezit. We gaven weinig kansen weg en stonden goed in de organisatie. In de loop van de eerste helft werden we wat brutaler en kwamen er soms goed uit.

Even later na weer een goede uitbraak werden we gestuit door FC Hilversum wat een vrije trap opleverde twintig meter recht voor het doel. Dit buitenkansje lieten we niet onbenut en met daverend schot kwamen we op een 1-0 voorsprong. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want FC Hilversum trok kort daarop de stand gelijk na een prima aanval. Even later was het wéér FC Hilversum dat toesloeg en in een tijdbestek van vijf minuten keken we tegen een 1-2 achterstand aan. Daarna pakten we de draad weer op en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Ons goede spel werd vlak voor rust beloond. Een mooi schot uit de tweede lijn liet de keeper kansloos 2-2.

De tweede helft ontpopte als twee ploegen die vol voor de winst gingen. Halverwege kwam FC Hilversum op een 2-3 voorsprong, nadat het in de omschakeling een drie-tegen-tweesituatie prima uitspeelde. Daarna gingen we nog meer op de aanval spelen en had FC Hilversum het definitief kunnen beslissen, maar deden dat niet en zo bleef het spannend. De gelijkmaker hing in de lucht tot aan de allerlaatste seconde aan toe, waar we nog een vrije trap kregen ongeveer vijftien meter recht voor het doel. Dit keer zonder succes en zo veloren we nipt wat een gelijkspel terecht had geweest. PS Ik wil Jelle van de F2 nog bedanken voor het meespelen.