A1 verliest laatste wedstrijd van kampioen CSW

csw.jpg

Zaterdag speelde de A1 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Koploper CSW A1 was de tegenstander en moest winnen om concurrent Altius A1 voor te blijven. Altius had ’s morgens gewonnen, dus CSW moest vol aan de bak om de voorsprong op de ranglijst vast te houden. Voor FC Breukelen stond er niets meer op het spel. De ploeg heeft lang meegedaan om de bovenste plek, maar na het afstaan van Nick Turksma en Bob van Tricht aan het eerste elftal en de nodige blessures haakte de ploeg enkele weken geleden af in de strijd om te titel.

CSW begon onder toeziend oog van veel meegereisde supporters zenuwachtig aan de wedstrijd. De ploeg had duidelijk last van kampioensstress. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en de beide keepers keken werkloos toe. Tegen de rust brak CSW de wedstrijd open door 0-1 te scoren. Voor FC Breukelen was dit het sein om ook wat meer ten aanval te trekken. Meer dan een afgekeurde goal van Junior leverde dit niet op, zodat de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamer opzochten.

Na de thee veranderde het spelbeeld. Onze A1 ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een paar mooie kansen. Helaas leverde het offensief geen doelpunt op en naar mate de tijd verstreek, slaagde CSW erin zich onder de druk uit te voetballen. Het scoorde zelfs de 0-2 en leek de wedstrijd op slot te gooien. FC Breukelen bleef echter de aanval zoeken en scoorde uit een strafschop de aansluitingstreffer. Aangemoedigd door de aanwezige Altius-spelers probeerde FC Breukelen de gelijkmaker te forceren, maar CSW wist de voorsprong tot het eindsignaal van de goedfluitende scheidsrechter vast te houden.

Na het laatste fluitsignaal waren er bloemen en onze felicitaties voor de ploeg uit Wilnis. CSW is de terechte kampioen en FC Breukelen wenst de ploeg volgend jaar veel succes in de hoofdklasse. Voor FC Breukelen A1 zit het erop. Het was een bewogen seizoen met hoogte- en dieptepunten. Volgend seizoen met veel nieuwe spelers gaan we proberen de hoofdklasse te bereiken.

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc08779.jpg
dsc08781.jpg
dsc08806.jpg
dsc08818.jpg
dsc08829.jpg
dsc08845.jpg
dsc08854.jpg
dsc08877.jpg
dsc08889.jpg