FC Breukelen 1 staat koppositie af na verlies tegen SVL

Na de goede, zware uitoverwinning op Zwaluwen'30 vorige week zaterdag en de doordeweekse uitschakeling in de kwartfinale van de districtsbeker tegen topklasser Hollandia moest FC Breukelen aantreden op het eigen sportpark tegen het Langbroekse SVL. Ondanks dat de uitwedstrijd relatief eenvoudig door de Breukelaars werd gewonnen, wist de ploeg dat het zelden een eenvoudige wedstrijd speelt tegen de formatie van coach Jan Gaasbeek. Men was dus gewaarschuwd.

FC Breukelen had bovendien niet de beschikking over de geschorste Rob van der Sluijs, de zieke Danijel Mahmutovic en de geblesseerde Djuric Winklaar, Sieuwerd Teerink en Jack Castelijns. Hierdoor werd good old Maikel Goossens gevraagd om in het belang van de club nogmaals op de bank plaats te nemen.

De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd en creëerde in het eerste kwartier twee goede mogelijkheden, maar de Breukelse voorwaartsen stuitten tweemaal op de attente Langbroekse doelman Geert-Willem Merkens die zijn ploeg zo voor een vroege achterstand behoedde. Toch was het in de 25e minuut de thuisploeg die op een dat moment verdiende voorsprong kwam. Daniël Kops draaide zich na een harde inspeelpass knap vrij op de rand van de zestien bij verdediger Frank Barte en krulde de bal ineens op fabelachtige wijze met zijn linkerbeen in de bovenhoek: 1-0. FC Breukelen ging door en creëerde nog een paar kansen, maar hier werd niet uit gescoord. Knullig wegwerken in de Breukelse defensie leidde echter tot de 1-1 zo’n tien minuten voor rust. Mark van Oudbroekhuizen vond met een doffe knal de verre rechterhoek achter keeper Nick Turksma. Tot aan de rust was FC Breukelen - vóór de gelijkmaker, die letterlijk uit de lucht kwam vallen, heer en meester - een beetje de kluts kwijt.

Tijdens de thee werd erop gehamerd dat er nog niets aan de hand was en dat men het spel weer moest oppakken van vóór de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde het in het tweede bedrijf wel, maar het kwam niet echt meer tot uitgespeelde kansen. Na een klein half uur in de tweede helft verlieten de licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen Tom Kalkhuis en David van der Veld het veld voor Maikel Goossens en Bob van Tricht, waarbij Mark den Hartogh doorschoof naar het middenveld. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen en gaf hierbij achterin logischerwijsruimte weg waar SVL in de 77e minuut van kon profiteren. Uit een hoge voorzet vanaf rechts die over de hele Breukelse defensie waaide, kon Polle Westbroek bij de verste paal de 1-2 binnen knikken. Waar een aantal aanwezigen dacht aan buitenspel kwam de treffer gewoon op het scorebord.

Verdediger Rick de Lange werd hierna naar voren gestuurd om zo wat meer kopkracht en fysiek voor de goal te forceren. Helaas leidde dit niet tot het gewenste resultaat, want de gelijkmaker kwam er niet. Sterker nog, in de blessuretijd werd het zelfs 1-3 voor SVL dat goed de door FC Breukelen weggegeven ruimte benutte. De ploeg uit Langbroek had daarvoor bij diverse bliksemsnelle counters - vaak ingeleid door de watervlugge vleugelaanvaller Danny Kuijer - al enkele malen verzuimd de score op te voeren.

Doordat concurrent SDV Barneveld wel wist te winnen met 1-0 in de ‘burenruzie’ tegen de nummer 13 Valleivogels, moest FC Breukelen voor het eerst sinds lange tijd de koppositie afstaan. Er is echter nog geen man overboord, omdat FC Breukelen nog een wedstrijd mag inhalen en zo bij winst de koppositie weer kan overnemen van de Barnevelders en alles nog in eigen hand heeft. De ploeg van trainer Willem Leushuis moet dit kunstje flikken komende zaterdag thuis tegen De Merino’s tegen wie de resterende 77 minuten worden uitgespeeld van de op 30 maart gestaakte wedstrijd (door het geblesseerd uitvallen van de scheidsrechter). De hervatting begint om 14.30 uur.

20 april 2013, FC Breukelen 1 - SVL 1 1-3 (1-1)

1-0 Daniël Kops

1-1 Mark van Oudbroekhuizen

1-2 Polle Westbroek

1-3 Polle Westbroek

Overige uitslagen 1e klasse A

SDVB - Valleivogels 1-0; Roda'46 - FC Castricum 3-3; CSW - VVZ'49 3-5; De Merino’s - Eemdijk 0-1; Zuidvogels - Marken 1-2; Swift - Zwaluwen'30 0-0.

Klik hier voor verslag van deze wedstrijd op de website van SVL.