Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - v.v. De Merino's 1 (restant 77 min.)

fcbreukelen.jpg
demerinos.jpg

27 april - periode 2, wedstrijd 7(restant van 30-3)

Zaterdag aanstaande spelen FC Breukelen 1 en v.v. De Merino’s 1 het restant uit van de op 30 maart gestaakte wedstrijd. Die middag raakte scheidsrechter Akkaya in de dertiende minuut geblesseerd aan de kuit en moest, ondanks een korte medische verzorging, de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. De stand was toen 0-0.

Zowel De Merino’s als FC Breukelen hebben grote belangen bij een overwinning. De Veenendalers ontlopen bij winst rechtstreekse degradatie (want ze zijn dan onbereikbaar voor nummer 13 De Valleivogels) en behouden dan zelfs nog kans om zich in de laatste twee duels te vrijwaren van het spelen van nacompetitieduels. Dat de schrik er bij de blauwwitten echter goed in zit, blijkt uit het feit dat De Merino’s gisteren haar trainer/coach Dragan Ristic per direct op non-actief heeft gezet. Diens taken zullen worden overgenomen door assistent-trainer Ben Schinkel.

Voor FC Breukelen is het de komende drie wedstrijden erop of eronder. De eens zo ruime puntenvoorsprong op de achtervolgers is verdwenen als sneeuw voor de zon en sinds lange tijd bivakkeert het team niet meer op de bovenste plaats in de ranglijst. Alleen drie zeges leveren de ploeg van coach Willem Leushuis gegarandeerd de titel op. De ploeg ziet zich voor de taak gesteld de nare bijsmaak van twee competitie- (Eemdijk, SVL) en één bekernederlaag (Hollandia) in korte tijd weg te spoelen met een wellicht bevrijdende zege op De Merino’s. Om mee te beginnen.

Daarna volgen nog twee loeizware duels, op 4 mei uit tegen VVZ'49 en op 11 mei thuis tegen v.v. Eemdijk. Zoals gezegd, alleen wanneer er negen punten worden bijgeschreven, is directe promotie naar de hoofdklasse een feit. Bij elk ander resultaat zijn de Breukelaars afhankelijk van mogelijke misstappen van koploper SDVB. De Barnevelders zullen zich echter - met twee wedstrijden voor de boeg, tegen de nummer 12 Marken en de nummer 14 FC Castricum - de kaas niet meer van het brood laten eten.

De wedstrijd tegen De Merino’s begint om 14.30 uur op Sportpark Broekdijk Oost en staat onder leiding van de heer A. Willems.

Sponsor wedstrijdbal: Uitvaartverzorging Van Dijk, Breukelen.