F2 ploegt zich op echt gras voorbij DOB F1

Vanmorgen reisden wij af naar Nigtevecht om aan te treden tegen DOB. Daar aangekomen moesten we voetballen op een kleiner veld dan we gewend waren. Een tweede obstakel was dat het om echt gras ging, of beter gezegd weinig gras en veel aarde. Dat het veld kleiner was, was gelijk bij de aftrap zichtbaar. De ruimtes waren klein en elk schot werd geblokt. Het was dan in de eerste minuten wennen aan het wat hobbelige, gladde veld en het aftasten van de tegenstander. Er werd geconcentreerd gespeeld en weinig weggegeven.

Dat zorgde ervoor dat de F2 halverwege de eerste helft verdiend op 0-1 kwam. FC Breukelen bleef aandringen en wist elke tegenaanval af te slaan. De 0-1 werd al vrij snel gevolgd door 0-2 en vlak voor rust werd 0-3 ingeschoten. Dit was gelijk de ruststand.

De tweede helft startten onze modderjongens goed. Er werd goed gespeeld en voor elke bal ‘gevochten’. DOB kwam er bijna niet aan te pas, want elke aanval werd afgeslagen door onze jongens. Er stond een team te voetballen in alle opzichten. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong steeds verder werd uitgebouwd. Anas stond een uitstekende wedstrijd te keepen en wist de onmogelijke ballen uit zijn doel te houden, maar vanuit de kluts wist DOB toch een doelpunt te scoren: 1-7. FC Breukelen won uiteindelijk met 1-8. Een goede teamprestatie.