E5 verslaat koploper Victoria E9 met 6-1

victoria.jpg

Na de spannende bekerwedstrijd van vorige week moest er deze week worden aangetreden tegen de koploper uit de poule. Victoria E9 heeft weliswaar twee wedstrijden meer gespeeld, maar heeft toch ook mooie resultaten behaald. We hadden afgesproken dat we van het begin af aan fel zouden starten en ons niet zouden laten wegzetten in de persoonlijke duels. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de spelers van Victoria waren allemaal groter dan onze mannen. Toch hielden onze mannen en vrouw zich aan hun woord. We gingen de duels niet uit de weg en wat nog belangrijker was, er werd goed samengespeeld.

Victoria stond dan ook al snel onder druk en behalve een gevaarlijk schot op doel, kwam Victoria er dan ook niet echt aan te pas. Er deden zich een paar goede kansen voor, gescoord werd er echter nog niet. Omdat we de druk op het doel van de tegenstander wisten te houden, kon de 1-0 natuurlijk niet uitblijven. Na het doelpunt bleef het samenspel goed, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet. Victoria ging ook beter spelen en een goede aanval over rechts werd met een hard laag schot afgerond: 1-1. Het team reageerde alsof gebeten waren, want meteen werd de aanval weer gezocht en het duurde niet lang of de 2-1 kon goed binnen worden geschoten. Maar enkele minuten daarna kon de keeper van Victoria een hard schot van Marcelino niet onder controle krijgen en omdat Berend heel goed was doorgelopen, kon hij de keeper verschalken: 3-1.

Victoria liet de moed niet zakken en bleef ook de combinatie zoeken. Als resultaat leverde dat een paar gevaarlijke corners op, maar die werden goed aangepakt door de verdedigers. Uit een van de corner werd de bal goed weggespeeld via Kars naar het middenveld, waar Marcelino goed oppakte en die vervolgens met een hele mooie steekbal Lars alleen voor de keeper zette. Lars tikte de bal met het puntje van de schoen heel fraai in de hoek langs de keeper: 4-1. Helaas raakte hij daar zelf bij geblesseerd en moest hij even op adem komen aan de kant.

Na de rust startte Victoria goed. Ze trokken strijdlustig in de aanval en probeerde ook met afstandschoten het doel te bereiken. Lars bleef ook in het doel zijn mannetje staan. Ook werd er door de verdedigers Thijs, Dewy, Mexim en Kars afwisselend goed via de zijkant opgebouwd. Dankzij de opbouw via de zijkanten ontstonden er nieuwe kansen en kwam Victoria wederom onder druk. De 5-1 kon dan ook niet uitblijven. Fedde rondde mooi af met een droog schot over de grond. Daarna deden zich nog een paar mooie kansen voor, maar het net wisten beide partijen niet meer te vinden. Deels omdat de drang om nog even snel zelf een goaltje te willen pakken het samenspel wat deed verwateren. Begrijpelijk, maar wel jammer.

Met vandaag twee keer Lars, twee keer Berend, één keer Fedde en één keer Marcelino werd de eindstand op 6-1 bepaald. Het hele team verdient een compliment voor het mooie spel en de goede inzet. De koploper feliciteerde ons met het goede spel en het verdiende resultaat. Op naar de top. De volgende tegenstander zou wel eens de nieuwe koploper kunnen zijn.