D1 kan mooie voorsprong niet vasthouden

Na een zeer goede eerste helft en een veel mindere tweede is het de D1 vanmorgen niet gelukt de nummer drie van de ranglijst, Wasmeer D1, te verslaan. Eerlijk gezegd hadden, achteraf gezien, beide ploegen de partij fors kunnen winnen en verliezen. De thuisclub verzuimde na de snelle 2-0 (goals van Guido en Jop) de boel op slot te gooien door verder afstand te nemen. Wasmeer werd telkens flink vastgezet, we wonnen veel duels en de passing was erg goed. De kansen werden echter niet benut.

Na rust en met een vervelend windje tegen, zakte de ploeg weg, terwijl Wasmeer als herboren het initiatief nam. Een misverstand achterin bij de D1 en een onfortuinlijke eigen treffer brachten de behendige Hilversummers weer in het zadel. Uit een vrije trap werd zelfs nog de 2-3 gescoord, maar de speler die het laatste tikje gaf, stond volgens scheidsrechter Bram van Vliet buitenspel. Ikzelf stond achter het Wasmeerdoel, dus over deze beslissing kan ik niet oordelen. Voorin konden we maar moeizaam de weg naar de Wasmeer-keeper vinden. Jordi Hahury had vlak voor tijd veel pech toen hij in kansrijke positie de keeper trof. Toch, al met al een behoorlijk resultaat tegen een sterke tegenstander.

Er komt nu een druk weekje aan voor de D1. Maandagavond uit oefenen tegen Argon D2, woensdagavond thuis inhalen tegen FC Almere D1 en zaterdagmorgen weer thuis de wei in tegen BFC D2.

PS Op de site staat bij uitslagen en standen per abuis 0-3. Dit wordt deze week zeker veranderd in 2-2. (jv)